היינות האדומים של יקב יתיר בדרך לצמרת
  מאת יקב יתיר

 

היינות האדומים של יקב יתיר בדרך לצמרת

ה-Wine Enthusiast, מגזין אמריקאי נחשב בעולם היין, העניק ציונים גבוהים במיוחד ליינות יקב יתיר

 יער יתיר 2012 ויתיר קברנה סוביניון 2012 זכו לניקוד גבוה מאוד- 92
יתיר סירה 2011, יתיר פטי ורדו 2012, יתיר הר עמשא 2012- כולם זכו בציון 90

 גאווה ישראלית. המגזין הנחשב בתחום היין, Wine Enthusiast, העניק ניקוד גבוה במיוחד ליינות יקב יתיר. כל היינות האדומים של יקב יתיר זכו לציונים מעולים של למעלה מ-90 נקודות. הנתונים יפורסמו במגזין Wine Enthusiast, בחודש מאי 2017.

 יער יתיר 2012 – שזכה לציון 92 : מורכב מהזנים: 48% שיראז, 22% קברנה סוביניון, 20% מלבק, %10 פטי ורדו. הרכב הזנים משתנה משנה לשנה בהתאם לאופי הבציר במטרה להבליט את האופי "היתירי" ומיוחדות האזור וכרמיו. הענבים נבצרו ממספר חלקות ביער יתיר בגובה 650 עד 900 מטר.

 יתיר קברנה סוביניון 2012 – שזכה אף הוא לציון 92: הופק מ-85% ענבי קברנה סוביניון ו-15% ענבי מרלו, שנבצרו ממספר כרמים שונים ביער יתיר, הממוקמים בגבהים של 650 ו-900 מטרים מעל פני הים.

 יינות יקב יתיר שזכו לציון 90:

יתיר סירה 2011: היין מורכב מ-91% סירה, 5% מרלו, 4% ויונייה, ממספר חלקות כרמים ביער יתיר בגבהים של 680 ו-820 מטר מעל פני הים.

 יתיר פטי ורדו 2012 : היין מורכב מ-87% פטי ורדו, 13% מרלו, ממספר חלקות ביער יתיר בגובה של 680 עד 700 מטר מעל פני הים. היינות מהכרמים השונים התבגרו בנפרד בחביות עץ אלון במשך שנה לפני יצירת הבלנד הסופי. היין הושאר ביקב עוד כשנתיים להתבגרות בבקבוקים. היין

 יתיר הר עמשא 2012 : היין מורכב מ-50% קברנה סוביניון, 30% שיראז, 14% פטי ורדו, 6% מרלו, ממספר חלקות ביער יתיר בגובה 650 עד 900 מטר. הרכב הזנים משתנה משנה לשנה בהתאם לאופי הבציר במטרה להבליט את האופי "היתירי" ומיוחדות האזור וכרמיו.
 

מגזין Wine Enthusiast, כמו מגזיני Wine Spectatorו- Wine Advocate, נחשב לאחד  ממגזיני היין הנכבדים והמוערכים ביותר בעולם. במדריכי הקניה של המגזין לאורך השנים, מקוטלגים למעלה מ-153,000 יינות מכל רחבי העולם שנלגמו לאורך השנים ע"י צוות פאנל הטועמים של המגזין, הנחשבים למומחה בתחומו.

לכל המודעות         פרסם הודעה         הוסף תגובה
שתף:

מודעות אחרונות בנושא: