פסח 2017 - יקב טפרברג ממשיך לחדש ומשיק יינות בלנד בסדרת Inspire
  מאת דוד זולדן יועץ תקשורת, ליאת אריאב תקשורת

 

פסח 2017
יקב טפרברג ממשיך לחדש ומשיק
יינות בלנד בסדרת Inspire
גולת הכותרת הוא יין ה- FAMITAGEהחדש המורכב מזן הדבוקי –זן וותיק מאוד בארץ ישראל. לפי הוכברג היה הזן המרכזי בכרמי הארץ עם קום המדינה . זן רב תכליתי ששימש למאכל, צימוקים ויין . יש אינדיקציות ארכיאולוגיות ראשוניות לשימוש בו בתקופות עתיקות בארץ ישראל.

לזן הדבוקי היסטוריה ארוכת שנים בארץ ישראל והוא מתאפיין בפירותיות טרופית ובפרחוניות. 

  • FAMITAGE  –דבוקי – גוורץ – סוביניון בלאן בציר 2016
  • DESTITAGEויוניה – סוביניון בלאן – שנין בלאן בציר 2016

היינות החדשים בסדרת יינות הבלנד – INSPIREהינם יינות איכותיים שפותחו על ידי יינני היקב שיקי (שלמה) ראוכברגר, אוליבייה פרתי ודניאל פרידנברג, מורכבים משילובים שלזנים קלאסיים וזנים ייחודיים של ענבים שמהם נוצרו בלנדים בעלי עושר ומורכבות זנית, טעמים ייחודיים וחדשים לחלוטין שיש להם אופי ברור וחדשני.

שיקי ראוכברגר, יינן יקב טפרברג: "טרום לידת יינות האינספייר הלבנים הצבנו לעצמינו מטרה לנסות ולגדל שני יינות ברורים, שונים, בעלי אופי ובעיקר מהנים. כידוע כל זן התברך בטביעת האצבע האופיינית לו והמושפע מהטרואר שבו הוא גדל. בממסכים הללו ניסינו להעצים את החיבורים הטבעיים של הזנים עם שמירת חומציות טרייה ורעננות.

יין הפמיטאז'מורכב מחציתו מזן הדבוקי, הידוע כזן עתיק ומסורתי ובעל היסטוריה ארוכת שנים בארץ ישראל ואשר מתאפיין בפירותיות  טרופית אולם בעיקר בפרחוניות.  הענבים שגדלו בכרם "בעל" מבוגר המתאפיין בפרחוניות עשירה שהתחברה באופן טבעי ביותר לפרחוניות של ענבי הגוורצטרמינר ליצירת יין הפמיטאז' עם קו ברור: איכותי, אצילי, פרחוני ורענן עם ענבי הסוביניון בלאן.

יין הדסטיטאז'הוא בעל קו אופייני ברור ושונה. הקו שהנחה אותנו בעשייתו היה  הביטוי הפירותי של השנן והוויוניה עם יכולת ההתבגרות שלהם ליצירת יין מלא יותר תוך מיזוג רעננות ופירותיות ליין בעל נוכחות מלאה יותר בשילוב ענבי הסוביניון בלאן החומציים".

 

FAMITAGE- - INSPIREדבוקי – גוורץ – סוביניון בלאן 2016

שנת בציר:2016 הרכב זני: הרכב זני: 50%  ענבי דבוקי (אריאל), 25% ענבי סוביניון בלאן (שומרון), 25% ענבי גוורצטרמינר (שומרון).

הבציר:מכני בשעות הלילה הקרות. נתוני בציר ממוצעים: בריקס: 23.4      חומציות [ג/ל]: 5.1          pH: 3.55

תהליך ייצור היין:ענבי הדבוקי הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר שנבצרו מכנית, והוכנסו מיד לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן איכותי. סחיטה זו נעשתה באווירת חנקן למניעת תהליכי חמצון ופגיעה באיכות.

תירוש הענבים שניסחט הועבר למכלי נירוסטה מקוררים ל-24 שעות לצורך הפרדה בין התירוש הצלול ובין המשקעים. לאחר שפייה של התירוש הצלול מעל המשקעים הוספו השמרים והחלה תסיסה אלכוהולית בטמפרטורה נמוכה לטובת שמירת הארומות ולמשך שבועיים - שלושה.

ענבי הסוביניון בלאן והגוורצטרמינר שנבצרו מאוחר יותר עברו תהליך ייצור דומה. לאחר מספר טעימות של פאנל הטועמים של היקב הורכב הבלנד הסופי.

היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.

תיאור היין:  הבלנד הלבן הזה הוא שילוב ייחודי בין זנים שונים המתאחדים לכדי יין שלם והרמוני.

הזן המוביל ביין זה הינו זן הדבוקי, זן עתיק ומסורתי בארץ המעניק אף עשיר התורם עם הזנים האחרים ניחוח פרחוני ופירותי בשילוב תיבול מאופק. היין מאופיין במרקם רך ונעים עם שילוב עסיסי בין מתיקות פרי לחמיצות עדינה ומענגת.

אנליזת היין: סוכר: יבש  כהל [ב-%]: 12.8            חומציות [ג/ל]: 6.1          pH:3.3

לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק

מחיר מומלץ לצרכן: 70 שקלים.

 

 

 

DESTITAGEINSPIRE - ויוניה – סוביניון בלאן – שנין בלאן 2016

שנת בציר:2016 הרכב זני: 60% ענבי ויוניה (מבוא חורון), 30% ענבי סוביניון בלאן (שומרון), 10% ענבי שנין בלאן (נוחם)

הבציר:מכני בשעות הלילה הקרות. נתוני בציר ממוצעים: בריקס: 23.7      חומציות [ג/ל]: 5.2          pH: 3.55

תהליך ייצור היין: ענבי הויוניה הגיעו ליקב בשעות הבוקר לאחר שנבצרו מכאנית והוכנסו מיד לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן איכותי. סחיטה זו נעשתה באווירת חנקן למניעת תהליכי חמצון ופגיעה באיכות. תירוש הענבים שניסחט הועבר למכל נירוסטה מקורר ל-24 שעות, לצורך הפרדה בין התירוש הצלול ובין המשקעים. לאחר שפייה של התירוש הצלול מעל המשקעים הוספו שמרים והחלה תסיסה אלכוהולית בטמפרטורה נמוכה לטובת שמירת ארומות, למשך שבועיים - שלושה.
30%  מהיין עבר התבגרות בחביות עץ למשך של כ- 4 חודשים על מנת להרחיב את הפוטנציאל הארומטי שלו וחלקו האחר נשאר במכלי נירוסטה כל התקופה.
ענבי הסוביניון בלאן והשנין בלאן שנבצרו מאוחר יותר עברו תהליך ייצור דומה אולם כל היין של הזנים הללו נשמר במכלי נירוסטה לשמירת ארומות הזן.
לאחר מספר טעימות של פאנל הטועמים של היקב הורכב הבלנד הסופי.
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.

תיאור היין:  מורכבות ארומטית עם נגיעות פרי כתום – כאפרסק ומשמש . יין יבש זה הוא קסום, פריך ורענן, עם נוכחות מלאה ורכה,  חמיצות שובה וסיומת עדינה. גוף היין בעל נוכחות מלאה תרומת חלקו אשר התבגר בחביות עץ.

אנליזת היין: סוכר: יבש  כהל [ב-%]: 13.3           חומציות [ג/ל]: 6.8          pH: 3.23

לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק.

מחיר מומלץ לצרכן: 70 שקלים.

  

לפרטים נוספים – דוד זולדן - ליאת אריאב יחסי ציבור 050-5543246 \ 03-6912832

לכל המודעות         פרסם הודעה         הוסף תגובה
שתף:

מודעות אחרונות בנושא: