יקבי ברקן משיקים את יינות סדרת Assemblage מבציר 2013
  מאת רן בירון, כתב יין, אתר סומלייה

 

 בימים אלו, לקראת חג הפסח, משיקים יקבי ברקן את יינות סדרת Assemblageמבציר 2013, הנושאים את השמות איתן, ריחן וצפית. לדברי יינני ומנהלי יקבי ברקן "סדרת Assemblageמהווה נדבך מרכזי בבחינת הפוטנציאל והאופי הייחודי של הטרואר של אזורי הגידול השונים בישראל. זוהי סדרת איכות של בלנדים מקומיים כאשר כל יין ייחודי בטעמו ומורכב מהזנים המאפיינים את אותו אזור. הסדרה מציגה מבט אחר על נושא האזוריות והטרואר ומייצגת את אזורי הגידול העיקריים של יקבי ברקן."

 יקבי ברקן מוסרים עוד כי "שלושת הממסכים האדומים המקומיים - ריחן מאזור הגידול בגליל העליון, צפית משפלת יהודה ואיתן מהרי ירושלים, מציגים ממסכים ייחודיים המורכבים מזנים אשר מאפיינים כל אחד את אזור גידולו. סדרת  Assemblageתשווק בחנויות היין ונקודות השיווק המתמחות ברחבי הארץ. הסדרה, כמו שאר יינות היקב כשרה לפסח". מחירי יינות הסדרה 79 ש"ח.

 במפגש שנערך לפני מספר ימים ציינו הייננים כי "שנת הבציר 2013 הייתה שנה נהדרת, בה החורף שקדם לה התחיל יחסית מוקדם והיה מלווה בגשמים רבים. לאחר טמפ' גבוהות מהממוצע במהלך החורף היה נראה שהבציר יקדים, אך חודשי יולי ואוגוסט הקרירים הפתיעו והביאו להדרגתיות מושלמת בהבשלת הפרי. באופן כללי, יש שיגידו כי קיץ 2013 היה הקיץ הנוח ביותר מאז שנת 97', נתון שהעלה את איכות הפרי שהגיע ליקב באופן משמעותי."

 פרטי שלושת היינות, כפי שנמסרו ע"י היקב ולאחר מכן, רשמי הטעימה שלי:

 ריחן Assemblageשל 'יקבי ברקן', בציר 2013

מקורו של יין זה במספר חלקות בגליל העליון: קברנה סוביניון משתי חלקות בקרבת עלמה, שגובהן 620 ו-640 מ', מרלו מחלקה צמודה למושב כרם בן זמרה, שגובהה 780 מ', סירה ופטי ורדו, משתי חלקות הצמודות גם הן למושב עלמה, בגובה 650 מ'. חלק מהחלקות על קרקע וולקנית בעוד שאחרות על אדמת טרה-רוסה הפרושה על מסלע גירי. בנוסף, לחלקות שלל מפנים: חלקות הקברנה פונות מזרחה או לצפון מזרח, חלקת הסירה מפנה גפניה מערבה, חלקת המרלו המתנוססת במרומי כרם בן זמרה פונה דרומה ואילו חלקת הפטי ורדו שצמודה למושב עלמה פונה אל השמש בכיוון דרום מזרח. מתוך שלל מאפיינים אלו נוצרו יינות שכמו נולדו להשתלב ולהתמזג אלו עם אלו, כאשר כל יין תורם מתכונותיו לממסך ליצירת יין שלם. הרכב זנים: קברנה סוביניון (67%), מרלו (19%), סירה (9%) ופטי ורדו (5%). יישון: 12 חודשים בחביות, 40% חדשות, מאלון צרפתי (70%) ואמריקאי (30%) אלכוהול: 13.6%

צבע היין רובי עמוק. באף שלל פירות אדומים ושחורים, ועשבי תיבול כגון עלי דפנה ומנטה. אלו עטופים בנגיעות עץ אלון איכותי, וארומות מוקה וקפה. בפה היין בעל גוף בינוני-מלא, ובעל טאנינים רכים. טעמי דובדבנים אדומים ושזיפים עטופים בחומציות מרעננת שמשווה סיומת פירותית ונעימה. ארומות מעודנות של עץ אלון איכותי משולבות בנגיעות ליקריץ הופכות יין זה למורכב, מאוזן ומוכן לשתייה.

 איתן Assemblageשל 'יקבי ברקן', בציר 2013

יין זה נקרא על שם "הר איתן", המהווה נקודת ציון בולטת בהרי ירושלים. בציר 2013, נבצר כולו בכרם קריית ענבים. כרם יפיפה זה פרוש על גבי טרסות של אדמת "טרה רוסה" אבנית, חלקן צרות וחלקן רחבות יותר, במעין אמפיתיאטרון טבעי ברכס שמעל לקיבוץ קריית ענבים, בגובה של כ- 700 מ'.

היין מורכב מקברנה סוביניון (כ- 50%) וחלקים שווים של מרלו וסירה. החלקות השונות נבצרו בנפרד, כל חלקה במועדה, ויושנו בנפרד בחביות אלון במשך 12 חודשים. בשלב זה בוצעה עבודת הממסך והיין בוקבק, ללא זיכוך ולאחר סינון קל בלבד. הרכב זנים: קברנה סוביניון (46%), מרלו (27%) וסירה (27%).יישון: 12 חודשים בחביות, 40% חדשות, מאלון צרפתי (70%) ואמריקאי (30%)  אלכוהול: 14%

צבע היין אדמדם מבריק בעל שוליים חומים. באף ניתן להבחין בארומות עשבוניות של טרגון ותימין עטופות בפירות שחורים כגון שזיפים ופטל. איתם משתלבות נגיעות וניל וציפורן. בפה היין בעל גוף בינוני ומציג שלל פירות שחורים ואדומים, עטופים בחמיצות מאוזנת. שזיפים ודובדבנים ארוגים בנגיעות עץ אלון קלוי ותבלינים מתוקים מובילים לסיומת מתובלת וארוכה.

 צפית Assemblageשל 'יקבי ברקן', בציר 2013

בניגוד לאיתן וריחן המגיעים מאזורי גידול הידועים באיכותם- הרי ירושלים והגליל העליון, האזור השלישי, תל-צפית, הוא עדיין מעין "קלף משוגע". אזור חם עם חוות כרמים ניסויית, בו היינו לרוב עסוקים יותר בלמידה מאשר ביצירה. אך עם כל שנה שעברה ועם כל גילוי נוסף החיבור לאזור התהדק. שכן, נראה שדווקא באזור זה אפשר להבין את הדיבורים על טרואר או המכלול הזה של אזור, זן, כורם, יינן וכו'. בעבודתנו באזור זה התחלנו לראות כי אפשר ליצר יינות איכותיים גם באזורים מאתגרים במידה והזנים הגדלים באזור מותאמים לתנאים שבו גם אם המשמעות היא טיפוח של זנים שונים ולא מוכרים.

הרכב זנים: מרסלאן (52%), קלדוק (27%), פינוטאז' (12%) ומלבק (9%). יישון: 12 חודשים בחביות, 56% חדשות, מעץ אלון צרפתי. אלכוהול: 13.4%

צבע היין אדום-בורדו עז באף היין מציג אופי כפרי, אדמתי, מלווה בארומות שזיפים מיובשים, תותים אדומים בשלים ונגיעות עשבי תיבול ים-תיכוניים. טאנינים עשירים ולעיסים, גוף מלא והרבה פרי אדום, מובילים לסיומת ארוכה ופירותית, מלווה ברמזים לעץ אלון איכותי, שוקולד ושלל תבלינים מתוקים כגון וניל, קינמון ואף אגוז מוסקט.

 רשמי הטעימה שלי:

שלושת היינות נמזגו במקביל לשלוש כוסות, כך שיכולתי לטעום אותם בנחת ולהשוות ביניהם, הן מיד לאחר המזיגה והן לאחר שהות בכוסות. הקו המקשר בין שלושתם, לעניות טעמי, הוא ריכוז הפרי הדחוס, התיבול העז והחומציות הבולטת. תכונות אלו מהוות נקודת פתיחה טובה לליווי מאכלים שונים, אבל, לדעתי, היינות עדיין מקנים תחושה של גיל צעיר מאד וממש מבקשים עוד זמן התיישנות בבקבוק, או, לחילופין, חידרור ארוך לפני הגשתם. מבין השלושה, הריחן, בשלב זה, הממוקד והחד ביותר, הצפית עפיץ מאד וממש דורש התרככות שתבוא עם הזמן. האיתן, לטעמי הוא הבוגר ביותר ומציג תכונות של יין בשל להגשה (כאמור, לאחר חידרור). אילו התבקשתי, בטעימה עיוורת, להעריך את גילו, הייתי מציין כי הוא בוגר מהשניים האחרים במספר שנים. האיתן רך יותר, אפילו קטיפתי, בעל נוכחות יפה על החיך, עפיצות מלטפת, מתיקות מאופקת וסיומת ארוכה. אהבתי אותו מאד.

ו... איחולי הצלחה לכל העושים במלאכה, בראשות המנכ"ל החדש ג'יל אסולין והיינן הראשי החדש, מיודענו עידו לוינסון ולצוות הייננים אשר לצידו, נסיה, צחי, צבי וינאי.

לכל המודעות         פרסם הודעה         הוסף תגובה
שתף:

מודעות אחרונות בנושא: