אלעד שהם, קבוצת R2M
אלעד שהם, מנהל תחום המשקאות של קבוצת R2M שבבעלותה המסעדות קופיבר, בראסרי, הוטל מונטיפיורי, רוטשילד 12 והדליקטסן ומאפיות הבייקרי, אחראי על תחום היין בכל מסעדות הקבוצה.
"אנחנו מאמינים בdrinkabilty". אלעד שהם
“המקומות שלנו מאוד מכווני יין, כל אחד לפי הסגנון והאופי שלו. אני מאוד מאמין בתפריט מגוון שמציע קשת רחבה של טעמים, סגנונות ומחירים ומשהו לכל אחד ולכל חוויה, בין אם זה ארוחה מלאה בהוטל מונטיפיורי, כמה ראשונות על הבר בבראסרי, או הפי אוור במרפסת ברוטשילד 12. אנחנו מאמינים בdrinkabilty. גם ברמה של הטעם, היינות צריכים להיות טעימים ולדבר בעד עצמם, וגם ברמת המחיר. אנחנו מנסים להיות פחות בנאליים בבחירות שלנו ותמיד לחדש ולהביא אזורים וזנים פחות מוכרים לצד קלאסיקות".
ההמלצות של אלעד:
מסעדת קופיבר:
קוט דה רון, גיגל 2012
"זה היין ה"קטן" של גיגאל, אבל הוא הבאנץ' מארק שלהם והוא מושקע ופנטסטי. היין הזה מתאים בול לעונה עכשיו, כשמתחיל להיות קריר ונעים וכבר אפשר לשתות יינות אדומים אבל עוד לא מתחשק ללכת לכבדים באמת. יש לו אופי בשרני ומתובל, יבש יחסית ועם טיפה מליחות. הוא באמת יין אוכל נהדר, מהסוג שאי אפשר להפסיק לשתות".
מחיר: 172 שקל לבקבוק, 44 שקל לכוס.
מומלץ עם: אווז קונפי עם תאנה מוחמצת
"זו אחת ממנות הדגל של המסעדה וגם מנה שאני באופן אישי מאוד אוהב. האווז עובר המלחה בתערובת של מלח, סוכר וברנדי ולאחר מכן בישול בשומן של עצמו (קונפי). העור שלו פריך מאוד, והבשר עצמו עסיסי, עם טעמים שהכי קרובים לטעמי בשר צייד שיש לנו כאן. הוא מוגש עם פירה עשיר בחמאה ועם תאנה מוחמצת ומתובלת בסוכר, קינמון וכוכב אניס ומנגולד בשמן זית שקצת מקליל את כל הסיפור. הכל פה עובד מושלם עם היין- החמיצות שלו שמאזנת את השומניות, המליחות שלו שנותנת קונטרה למתיקות של התאנה וטעמי בשר הצייד שמתאימים לתיבול היחסית דומיננטי שלו".
מסעדת דליקטסן:
ברברה ד'אלבה, פרונוטו 2014
"היקב הזה שהוקם בתחילת המאה ה-19 בידי אלפרדו פרונוטו ידע ימים קשים אבל כיום, כשהוא בבעלות אנטיונורי, הוא יקב גדול שעדיין שומר על סגנון קלאסי שמשאיר את הבמה לענבים ולטרואר במלוא יופיים. הברברה שאופייני לפיימונטה הוא זן מאוד פירותי ועסיסי, ומאוד מתאים לאוכל. היין הזה צעיר ונפלא- יש לו את החמיצות שאופיינית לברברה ולאזור פיימונטה וטאניות שנותנת לו מבנה נהדר. יש בו מלא פרי והוא ממש חגיגה בשביל מנות חורפיות שדורשות יין לא כבד מדי שעדיין מסוגל להתמודד איתן."
מחיר: 69 שקל לבקבוק במעדניה לקחת הביתה, תוספת של 40 שקל חליצה במסעדה.
מומלץ עם: בף בורגניון
"מנה מאוד ותיקה במסעדות שלנו. היא קלאסית וחורפית- בשר כתף בבישול ארוך ביין אדום וירקות שורש וכמובן הרבה חמאה גם ברוטב. מנה כל כך עשירה דורשת יין שיכול להתמודד עם המורכבות שלה, אבל המזג אויר עוד לא מתאים לקברנה סוביניון. הברברה עושה כאן עבודה מושלמת- החמיצות שלו שממש חורכת את החיך מפרקת את השומן, הטעם הטיפה מלוח מאזן את העושר של הטעמים, וכל היין אדום עם יין אדום הזה מתאים מאוד למי שאוהב.. יין אדום. בכל זאת יש פה חלון הזדמנויות כל כך קצר לשתות יין אדום. כדאי להגיש את היין טיפה מקורר, בטמפרטורה של 14 מעלות."
ת.ז.
גיל: 35
רזומה: התחיל את דרכו כמלצר במסעדת אלי אולי של השף אנטוניו מנסה ושם נכנס לעולם היין. לאחר מכן עבר לקבוצת R2M שם החל כמלצר, לאחר מכן מנהל משמרת, ומשנת 2012 מנהל את תחום המשקאות של הקבוצה.
חוץ מיין: סאקה.