אשכול הזהב 2004

מאת מערכת האתר | 04/10/2017

ערב הגאלה נערך במלון דן ת"א והוקדש לעמותת עלם.

השנה התחרות התמקדה ביקבי הבוטיק בלבד. בתחרות השתתפו 95 יינות מ-31 יקבי בוטיק.

את הערב הנחתה הילה אלפרט. יושבי הראש של התחרות עו"ד נחמן כהן צדק ומר חיים שפיגל.


הגב' נאווה ברק נשיאת עלם עם שלום בלייר מנכ"ל יקבי רמת הגולן.


מקריאים את הזוכים.

יינות לבנים

סוביניון בלאן
מקום ראשון: תבור אדמה 2003
מקום שני: שאטו גולן 2002
מקום שלישי: פלטר 2002

שרדונה
מקום ראשון: קלו דה גת 2002
מקום שני: רזרב, ססלוב 2002
מקום שלישי: ימה, אלכסנדר 2001

 

יינות אדומים : יקבי בוטיק המייצרים בין 10.000-100.000 :

אמפורה, שאטו גולן, פלאם, ססלוב, אלכסנדר, קסטל (פטי קסטל), צרעה, שורק, בן חיים, התבור-מסחה, הראל, המסרק, נחשון, בזלת הגולן.

קברנה סוביניון
מקום ראשון: רזרב, פלם 2001
מקום שני: רזרב, ססלוב 2000
מקום שלישי: שאטו גולן 2001

מרלו
מקום ראשון: אילן, צרעה 2001
מקום שני: שאטו גולן 2001
מקום שלישי: בן חיים 2001

יינות בלנד
מקום ראשון: אליעד, שאטו גולן 2001
מקום שני: קלו דה גת 2001
מקום שלישי: היין של ימה, אלכסנדר 2001

"יין קטן גדול" – עד 69 ₪
מקום ראשון: קברנה סוביניון, אביב, ססלוב 2002
מקום שני: הסדרה לאוהבי הים, בן חיים 2002
מקום שלישי: סנדרו, אלכסנדר 2001


מימין לשמאל: ישראל פרקר, טל שקד, הילה אלפרט.

יינות אדומים : יקבי בוטיק קטנים המייצרים 2000-10.000 :

יפו, זאוברמן, צ'ילג, בן שושן, רוזנבאום, יינות התבור, אסנס, גבעון, ענתות, לה טרה פרומסה, מירון,
גוסטבו & ג'ו, עגור, ששי, פלטר, נאות סמדר, אבידן.

קברנה סוביניון
מקום ראשון: מירון 2000
מקום שני: גבעון 2002
מקום שלישי: יפו 2002

מרלו
מקום ראשון: זאוברמן 2001
מקום שני: ששי 2001
מקום שלישי: יפו 2001

יינות בלנד
מקום ראשון: קברנה-מרלו, בן שושן 2001
מקום שני: קברנה-שירז, פלטר 2001
מקום שני: אדום, יפו 2002
מקום שלישי: נוטרה, ענתות 2001

"יין קטן גדול" – עד 69 ₪
מקום ראשון: אדום, יפו 2002
מקום שני: מרלו, ענתות 2001
מקום שלישי: קברנה סוביניון, רוזנבאום 2001

 

יינות מתוקים

יינות קינוח
מקום ראשון: מוסקט, בן חיים 2003
מקום שני: גוורצטרמינר, רזרב, ססלוב 2003-2002
מקום שלישי: מוסקט קנלי שמש, נאות סמדר 2002

יינות בסגנון פורט
מקום ראשון: מרינה, בן חיים 2000
מקום שני: שורק 1998
מקום שלישי: פורט דה יפו 2000


השף מאיר אדוני (מסעדת כתית) מקבל את הפרס לקידום תרבות היין .