ברברסקו להמונים
מסעדת יפו תל אביב אירחה השבוע את בעלי יקב ריצי הפיאמונטזי לרגל השקת ייבוא יינות היקב למסעדה.
האחים אנריקו וג׳ול דלפיאנה שביקרו בארץ מנהלים כיום את היקב המשפחתי שהוקם בשנת 1974 בידי אביהם ארנסטו, ומייצרים כ-40,000 בקבוקים בשנה. מפורטפוליו היינות של היקב הכולל 11 יינות מייבאת המסעדה שלשה יינות: ברברה 2013, ברברסקו 2011 וברברסקו 2012.
כימיה מידית, חיים כהן ואנריקו דלפיאנה
חיים כהן מספר כי ההחלטה לייבא יין גמלה בלבו עוד לפני שפתח את המסעדה: ״חצי שנה לפני הפתיחה נסעתי עם אלי לנדאו ויוסי בוזנח לסיור יקבים מפיאמונטה ועד עמק הרון כדי לטעום ולבחור יינות. בזמנו קנינו שבעים בקבוקים של קורנס שרק לאחרונה נזכרנו בהם והוצאנו אותם, ובשנים האחרונות הבאנו כמה פעמים יינות. החיבור עם יקב ריצי הוא חיבור טוב מפני שהיינות שלהם מתאימים לשפה של המסעדה ושל האוכל שלנו, והכימיה עם אנריקו וג׳ול היתה מיידית״.
איתמר לוזר, איש היין של יפו תל אביב שבחר את היינות בסיור שערך בפיימונטה לפני כשנה אומר כי ״המטרה העיקרית שלנו היתה לאפשר לסועדים שלנו לשתות יינות איכותיים במחיר טוב. כשמגיעה למסעדה קבוצה של ארבעה סועדים שמוציאה 250-300 שקל על בקבוק יין, אני רוצה שבסכום הזה הם יוכלו לקבל את הכי טוב שאני יכול להציע להם ואת זה אני יכול לעשות רק באמצעות ייבוא ישיר של היין. אפשר להשיג יין ברברה טוב בישראל במחיר סביר, אבל מחירו של ברברסקו טוב בארץ נע בין 350 ל-1000 שקל לבקבוק, אני שמח שאנחנו יכולים היום להציע לסועדים שלנו את הברברסקו הנפלא של ריצי במחיר שבו נמכר יין ישראלי גבוה״.
מחירי היינות במסעדה ינועו בין 180 שקל לברברה 2013 ועד 250 שקל לברברסקו 2011 ו-2012.
גלי וולוצקי