הזוכים בתחרות פרסי היין של המסעדות
תחרות פרסי היין של המסעדות 2018 התקיימה השנה בפעם השנייה, במטרה להעניק הכרה לעבודה שעושים האנשים שעומדים מאחורי תפריטי היין במסעדות בארץ, לעודד מצוינות בתחום ולסייע בקידום תרבות היין בישראל.
איתי גלייטמן וגלי וולוצקי מכריזים על הזוכים
לאחר ההשקה בשנה שעברה, ביצענו השנה מספר שינויים בקטגוריות באופן שיאפשר לנו להפוך את התחרות למסורת ארוכת שנים. במקום חלוקת פרסים לפי אזורים, כפי שעשינו בשנה שעברה, איחדנו הפעם את כל תפריטי היין למאגר אחד ודירגנו את התפריטים שעמדו במדדים בשלוש רמות זכייה שונות.
כפי שתראו, חתרנו בכל קטגוריה ליצירת קריטריונים שקופים וברורים ככל שניתן, במטרה לאפשר למשתתפים לסמן מטרות בעבודה על תפריטי היין ולשפר אותם משנה לשנה.
אלה שלשת הקטגוריות בסדר עולה:
ציון לשבח
ניתן למסעדות וברי יין שהציגו תפריט יין בהיקף מוערך של 50 יינות לפחות, עם מבחר וייצוג ראוי ליצרנים איכותיים. בין אם מדובר במסעדת שף, פיצרייה או במסעדה אסייתית, ציפינו לראות קשר ישיר והגיוני בין אופיו של המקום לבחירות ולתמחור היינות. בקיצור, אלו מקומות שניכרת בהם השקעה ומחשבה יתרה על האורח שמעוניין לשתות בהן יין.
המסעדות הזוכות בקטגוריה זו:
טיבי'ס; מלון ממילא; המלון הסקוטי; מגדלנה; דולפין ים; קלואליס במלון הילטון; סינטה בר; מלון קינג דיוויד; הדסון; בר א ואן; פר דרייר; קורקי; רוטנברג; OCD; קיטצ'ן מרקט; משייה; דקס; אדום.
תפריטי יין מצטיין
אות שניתן למסעדות שתפריט היין שלהן כבר מציע היקף נרחב יותר (לפחות 100 בקבוקים), בנוסף לעומק והיצע של מגוון אזורי יין. ברמת זכייה זו, ציפינו למצוא גם פרזנטציה איכותית של התפריט. בנוסף לכך, מדובר במסעדות שנותנות שירות ראוי לציון בתחום היין, הן בתחום הכשרת הצוות והן בתחום האחסון וכלי ההגשה.
המסעדות הזוכות בקטגוריה זו:
טשרניחובסקי 6
הוטל מונטיפיורי
פרונטו
טייזו
יפו תל אביב
מסה
תפריט היין הטוב ביותר
הפרס הגבוה ביותר שלנו ניתן למסעדות אשר הציגו מצוינות יוצאת דופן בגישה שלהן ליין. התפריט, שצריך לכלול לפחות 200 בקבוקים, יכלול מבחר מרשים של יצרנים איכותיים, פורמטים שונים של בקבוקים, התאמה ראויה לתפריט האוכל ולאופיו ופרזנטציה משובחת במיוחד. מקומות אלה הם יעד עליה לרגל לחובבי יין ומוצע בהם שירות יין ברמה הגבוהה ביותר בישראל.
השנה, לשמחתנו, מצאנו שתי מסעדות אשר ענו לקריטריונים הללו:
מלון נורמן – הזוכה בפרס הראשון זו השנה שנייה ברציפות. בכל מסעדות המלון ניכרת השקעה עילאית בתחום היין. התפריט עשיר ומגוון, מציע יינות מיצרנים מעולים משלל אזורי יין מהעולם ומוצג באופן מינימליסטי ואלגנטי. בין השורות, ניכרת עבודה של אשת מקצוע עם אמירה אישית והבנה של אופי המקום וקהל הסועדים בו. כמו כן, המסעדה מצטיינת בשירות יין יוצר דופן באיכותו בקנה מידה מקומי.
שירה צידון הסומלייה של מלון נורמן מקבלת את הפרס
הבסטה – המסעדה מציעה למעלה מ-300 בחירות, ותפריט היין שלה הוא חגיגה לכל חובב יין שמגיע למקום. לצד בחירות קלאסיות מהעולם הישן, ניתן למצוא בו הברקות בדמותם של יינות שמגיעים מיצרנים קטנים ועלומי שם, שהופכים את בחינת התפריט לחוויה מגרה, מעוררת חשק ומלמדת. שירות היין במקום, שניתן בשנה האחרונה ע"י אבירם כץ, מצטיין באיכותו, ועל יחס בעלי המקום לתחום היין יכולה ללמד העובדה שחלק ניכר מהמלצרים שעובדים בו נשלחים ללימודי יין ב-wset
יותם לוי ממסעדת הבסטה מקבל את הפרס
בנוסף לכך, חילקנו השנה פרסים נפרדים לתפריט הישראלי הטוב ביותר, תפריט הכוסות הטוב ביותר והתפריט שנותן את התמורה הטובה ביותר לכסף.
את הכרזת הזוכים בקטגוריות האלו חילקו נותני החסות של התחרות:
קובי ארגוב, מנכ"ל צרפת ישראל יבואני בדואה, העניק את פרס תפריט היין הישראלי הטוב ביותר לבר היין במלון קינג דיוויד בירושלים.
מיכל ברון, יבואנית ארונות היין יורוקאב, העניקה את פרס התפריט המעניק את תמורה טובה ביותר לכסף למסעדת רוטנברג בקיבוץ גשר.
אבישי פופוביץ, יבואן קוראווין, העניק את פרס תפריט הכוסות הטוב ביותר למסעדת הבסטה בתל אביב.
(תמונות: דיויד סילברמן)