הזמן הורוד?
כמה בקבוקי רוזה תשתו בקיץ 2008? אם אתם בין גולשי האתר כנראה אין צורך לשכנע אתכם בהתאמת היינות הורודים לחיים המהבילים שלאורך רצועת החוף. ועדיין – רוב צרכני היין בישראל מעדיפים אדום גם בחודשי הקיץ, הם ישתו קברנה סוביניון באוגוסט ויזיעו. לך תבין אנשים…
בכל הקשור לשבירת השרב אנחנו מדינה של אבטיחים/וודקה-רד בול/ ארטיקים/ גולדסטר, ובמקרה הטוב, בשולי העפיצות האנינים, יש גם מי שבוחר לצנן את טמפ' הגוף בכוס יין לבן. א-מחייה. ומה לעזאזל עם יינות ורודים???
גם הקמפיין דאשתקד לרוזה המוצלח של יקב תבור (זוכה אשכול הזהב 06' ו-07') – שנניח הוליד 2000 משתמשים חדשים ואולי גם הצליח לחלחל לתודעה של 20,000 נוספים – לא יכל לבדו לייצר את באזזז המהפכה הורודה.
בישראל 2008 כדי לחולל שינוי בתרבות הצריכה נדרשת אישיות ממלכתית בעלת שיעור קומה… עד שמירי בוהדנה לא תצטלם מתלטפת עם כוס רוזה תוך שהיא מלחששת למצלמה "גבר מי ששותה ורוד"… אני אתקשה להאמין שיינות הרוזה יצליחו לחדור גם למקררים שמחוץ לגבולות קהילת היין המקצועית – הכוללת בין השאר גם את גולשי אתר זה – מעגל משתמשים מצומצם, אלפי שותים בפוטנציה, זה הכל.
ואם עסקינן בקהילת היין המקצועית, אז החדשות החמות ביבוא הן יינות הרוזה של היבואניות ג'אקונדה, אולי קצת פחות סקסי ממירי בוהדנה, אבל מקצועי לעילא.
לזכותן של הג'אקונדות הן אוהבות אתגרים. הן מתמודדות בשדות בהן יבואנים ותיקים נזהרים, ועל כך הן ראויות להערכה. לאחר שהוכיחו את יכולתן ביבוא ריזלינגים מגרמניה (לא עניין של מה בכך בהתחשב בעובדה שחובב יין מהשורה לא מסוגל להגות את שם היין) הן מנופפות כעת בדגל היינות הורודים.
כפי שהתרשמתי השבוע, במהלך מפגש פורום מלצרי היין בבית ג'אקונדה, גם את הייבוא החדש של יינות הרוזה הן מנתבות ברצינות וביסודיות, ואת זה אני שמח לקבוע לאחר הטעימה. אפילו שטעמי האישי ביינות רוזה הוא פשטני וחסר תחכום (אני אוהב יינות רוזה "קטנים" – רעננים ונטולי מורכבות בעליל, כאלה שאף אחד לא יעקם פרצוף אם אני אוסיף להם כמה קוביות קרח), אני מפרגן על היוזמה שבהבאת יינות ורודים מאזורים בעלי ייחוס אפלסיוני מגוון. בסה"כ טעמנו 8 יינות רוזה צרפתיים שמתוכננים לנחות במחוזותינו בשבועות הקרובים, לפניכם הרשמים:
היינות בסדר העדפה עולה, מהפחות אל היותר.
Domaine le Couroulu – Vin de pays 2007
זנים: 50% סירה, 50% מרלו.
מעבר לרעננות מרגישים בתיבול דרומי מלא חן. הפה לוקה בחוסר איזון קל – קצת מרירות בסיום.
מחיר מומלץ לצרכן: 55 ₪
Domaine le Couroulu – Vacqueyras 2006
זנים: 1/3 גראנאש, 1/3 סירה, 1/3 מורבדר.
יותר עמוק וארוך בהשוואה ל"קוּרוּלוּ" הראשון. מינראליות (ממש מליחות קלה) עם חריפות גראנאשית בסיום. מחוספס וקשוח משהו. לא מספק.
מחיר מומלץ לצרכן: 88 ₪
Chateau Belle-Rive – Loire 2006
זנים: 100% קברנה פראנק.
רעננות ופירותיות מודגשים. ארומות של פטל באף ומיצוי פרי חזק בפה. קצת מרירות, לא נורא בהתחשב בעוצמות הפרי. אוהבים טרופית?… תאהבו גם את היין הזה. רוזה מוצלח למתחילים.
מחיר מומלץ לצרכן: 70 ₪
Chateau du Seuil – Bordeaux 2006
זנים: קברנה סוביניון, מרלו ומעט קברנה פראנק.
פחות "חמים" מהורודים של דרום עמק הרון, ומנגד פחות פירותי מהגרסה הורודה של הלואר. בסה"כ רוזה רגוע יותר עם איפוק בורדולזי.
מחיר מומלץ לצרכן: 70 ₪
השלשה שאהבתי…
Chateau d'Aqueria – Tavel 2007
זנים: גראנאש, קלרט, סינסו, מורבדר, סירה, בורבלן ופיקפול.
אף פרחוני מקסים. מיצוי פרי שמשולב עם טריות ורעננות. פחות תיבול "חם" של דרום הרון/פרובנס שמעט חסר לי, אבל הרעננות מחפה.
מחיר מומלץ לצרכן: 85 ₪
Domaine de Font Sane – Cotes du Ventoux 2006
זנים: 70% גראנאש ו-30% סירה.
טוב מאד בריבוע. גם צבע! גם טעם גראנאשי יפהיפה! גם עומק! גם רוחב! רוזה עם מורכבות של יין אדום. תענוג.
מחיר מומלץ לצרכן: 61 ₪
Canto Perdrix – Tavel 2006
זנים: 80% זנים אדומים כמו גראנאש, סירה, סינסו ומורבדר, ו-20% זנים לבנים כמו פיקפול, קלארט ובורבולן.
אף רך והרמוני. הפה "חם" וארוך ארוך. חריפות נעימה שמחממת את בית הבליעה ואף מלטפת. רוזה רציני ומלא קסם. לא לפספס.
מחיר מומלץ לצרכן: 75 ₪
ולסיום, משהו מתוק…
Chateau des Vaults, Tentation 2006
זנים: 100% קברנה סוביניון.
אף נקי ודיסקרטי – טיפה תירושי. בפה מתגלה יין מעט מתקתק – 36 גרם סוכר לליטר שמשולבים בחמיצות נעימה ולכן מורגשים במתינות, ע"פ הגדרות תקן היין זהו יין חצי מתוק, אבל לפי התחושות בפה אפשר בטעות לחשוב כי הוא חצי יבש. נחמד פלוס.
מחיר מומלץ לצרכן: 100 ₪
* לחברי ג'אקונדה 10% הנחה על מחירי היינות.