היקב הלבן

מאת עז תלם | 15/11/2017

את יקב ספרה כבר לא צריך להציג לחובבי היין, הוא ממוקם בצמרת יקבי הבוטיק כמעט מיומו הראשון. ובכל זאת, למי שלא מכיר, תקציר הסיפור בשני משפטים: לפני 3 שנים השיק דורון רב הון, בעבר היינן המוערך של יקבי עמק האלה, יקב חדש בשם ספרה שמוקדש כולו ליינות לבנים.

אז קצת אחרי שסיים את הבציר הרביעי ליקב, שוחחתי איתו לשמוע איך החזון של יינות לבנים בלבד פגש את המציאות.
"בסך הכל אני מרגיש שהתקבלנו בידיים פתוחות" הוא אומר. "יש עוד המון לגדול. הלבן עדיין נחשב שני לאדום, אבל את השינוי מרגישים, בעיקר עם מי שאנחנו עובדים: מסעדות וחנויות יין".

במהלך 3 השנים שהיקב פועל, היה משהו שהפתיע אותך?
כל בוקר אני קם בחצי הפתעה וחצי בעתה. אני וסימה זוגתי שותפים ליקב, חיים את החלום והחזון שלנו והתקבלנו מאוד יפה, גם מהצרכנים, גם ממבקרים בארץ ומחו"ל. אנחנו מופתעים מהכל ולא לוקחים את זה כמובן מאליו, ואנחנו כל יום חווים מחדש את הפידבקים וזה מאוד מחזק, זה היה יכול להיות גם ההפך. זה לא טריוויאלי שאנחנו יקב צעיר שעושה רק לבן בשוק סופר תחרותי.

מה חלוקת העבודה ביניכם?
אני אחראי לכל מה שקשור ליין, מהכרמים דרך הבציר ועד ההחלטה מה יכנס לבקבוק. סימה מטפלת בכל השיווק והמכירות, ואחותי עושה את מועדון הלקוחות הפרטיים. הכל אינטימי וקטן.


לבנים ונהנים. סימה ודורון רב הון (התמונה מהפייסבוק של יקב ספרה)

ואיך זה לחיות את החלום כזוג? זה נשמע כמו מתכון להצלחה אבל יכול להיות גם סיוט.
מעולה, ממש מעולה, אין מישהו שיכול לעשות את יותר טוב מהמשפחה. היא מגיעה מעולם העסקים אז זה לא חדש לה. ועכשיו כשזה בעצמותינו זה רק מדרבן ממריץ ומשפר את העשייה.

איך היקב התפתח? ומה התוכניות לעתיד?
אנחנו יותר מכירים את הצרכנים יודעים יותר טוב את מה שרוצים לראות, ועדיין אנחנו ממש בהתחלה. מבחינתי להמשיך ככה עוד 25 שנה ויותר.
אנחנו כרגע מייצרים 2 סדרות של יין: ווייט קונספט: ובה שרדונה, בלנד פירסט פייג', סוביניון בלאן וריזלינג; ויש עוד סידרה שנקראת וויט סיגנצ'ר, סדרת הדגל, שבה יין אחד. אנחנו מייצרים 16-17 אלף בקבוקים תלוי בבציר, כולם מחלקות וכרמים שלנו. הבציר האחרון למשל היה קטן יותר, אבל אני לא אקנה ענבים ממגדלים אחרים רק כדי לעמוד באיזה מכסת ייצור דמיונית.
הצמיחה הראשונה תהיה ב2017 – אז יכנסו שנין בלאן וסמיון שנטענו בגבעת ישעיהו (אזור עמק האלה) אז זה בעצם האקט הראשון שבו נוכל לגדול מבחינת כמות. בבציר הקרוב (2016) ניכנס גם לייצור מבעבעים אם הכל יהיה בסדר (צריך הרבה הכנות בשביל זה).