לוח מודעות◂ יינות חדשים פרסם מודעה חדשה
הישר מהנגב הצפוני אל שולחן החג: יקב יתיר מציג יינות חדשים מבציר 2017: הר עמשא 2017 ויתיר פטי ורדו 2017
הישר מהנגב הצפוני אל שולחן החג:
יקב יתיר מציג יינות חדשים מבציר 2017
הר עמשא 2017 ויתיר פטי ורדו 2017
יקב יתיר, השוכן בחבל יתיר שבהרי יהודה הגבוהים והדרומיים הנושקים למדבר, ממשיך להתעדכן ולהתחדש בכדי להפיק את היין המשובח ביותר מהכרמים, באמצעות נטיעת זנים חדשים, מעבר
מחביות קטנות למכלי עץ ובטון ויצירת בלנדים חדשים. התוצאה: יינות ייחודיים בעלי אופי יתירי.
יעקב בן דור, מנכ"ל יקב יתיר מספר: "השנה הבציר מלווה בחדווה של התחדשות בחלקות כרם קטנות הפזורות כאיים ביער יתיר, המניבות לראשונה. לילות הקיץ הקרירים ההולכים ומתארכים מבשרים בציר מרתק. השקת יין חדש בעיצומו של הבציר מתלווה לברכה הקדומה של "ישן מפני חדש תוציאו" ומתאים לאוהבי היין הישראלי המרתק, המתאים לכל שולחן חג"
לרגל חגי תשרי, מתחדש היקב בשני יינות חדשים מבציר 2017: הר עמשא 2017 ויתיר פטי ורדו 2017
לדברי ערן גולווסר, היינן הראשי של יקב יתיר: "חורף 2016-2017 התחיל יחסית מאוחר, בסוף דצמבר, אך היו בו מנות קור טובות, וכמות המשקעים הייתה ממוצעת לאזורנו (250 מ"מ). הטמפרטורות הנמוכות שררו עד סוף מרץ, מה שכנראה גרם להתעוררות מאוחרת מעט, אך אחידה, של הגפנים. מאמצע האביב החלו תקופות שרב ארוכות שגלשו גם לחודשים יוני – אוגוסט ולכן הבוחל בשנה הזו היה מהיר. לקראת סוף חודש אוגוסט התמתנו הטמפרטורות וסוף תקופת ההבשלה התאפיינה במזג אויר נעים ונוח.
הר עמשא 2017
יין אדום יבש המורכב מזנים משתנים בהתאם לאופי הבציר. בציר 2017 מופק מהזנים: קברנה סוביניון 45%, סירה 24%, פטי ורדו 16%, מלבק 9%, טנאט 6%. היינות מהכרמים השונים התיישנו בנפרד בחביות עץ אלון קטנות וגדולות במשך שנה לפני יצירת הבלנד הסופי. היין בוקבק בחודש מרץ 2019 והושאר ביקב עוד כשנה להתיישנות בבקבוק.
רשמי טעימה: צבעו ארגמני. ניחן בארומה המזכירה פטל בשל, מעט עשן ותבלינים. טעמו פירותי, משלב בשלות ורעננות. מתאים להמשך יישון לטווח של חמש שנים ויותר.
יתיר פטי ורדו 2017
יקב יתיר היה מחלוצי הנטיעות של זן זה בארץ ומהראשונים לבקבקו כיין זני. מהדורת בציר 2017 מופקת מהזנים: 89% פטי ורדו, 8% קברנה פרנק, 3% מרלו. היינות מהכרמים השונים התיישנו בנפרד בחביות עץ אלון במשך שנה לפני יצירת הבלנד הסופי והיין בוקבק בחודש פברואר 2019, והושאר ביקב עוד כשנה להתיישנות בבקבוק.
רשמי טעימה: צבעו ארגמני עמוק, ניחן בארומה המזכירה סיגליות, פירות יער ומי ורדים. טעמו מזכיר פירות יער אדומים ולוקום. בעל גוף בינוני וסיום מעט עפיץ. מתאים להמשך יישון לטווח של חמש עד עשר שנים
אודות יקב יתיר
יקב יתיר, שהוקם בשנת 2000 נמצא בחבל יתיר שבהרי יהודה הגבוהים, בליבו של יער יתיר המהווה חלק מחזונו של ראש הממשלה הראשון של ישראל דוד בן-גוריון, להפרחת השממה שבנגב. כיום, היקב הקטן והאיכותי זוכה בקביעות במדליות ובציונים לשבח בתחרויות מקומיות ובין לאומיות.
מחירים: הר עמשא 2017 – 100 ₪, יתיר פטי ורדו 2017 – 140 ₪
ניתן להשיג: חנויות יין מובחרות
קרדיט צילום: איל קרן