לוח מודעות יינות חדשים פרסם מודעה חדשה

הישר מהנגב הצפוני אל שולחן החג: יקב יתיר מציג יינות חדשים – הר עמשא 2018 ונחל יתיר 2018

מאת מוסי עידה, שטרן אריאלי סער תקשורת | 18/08/2021

הישר מהנגב הצפוני אל שולחן החג:
יקב יתיר מציג יינות חדשים מבציר 2018
הר עמשא 2018 ונחל יתיר 2018

יקב יתיר, השוכן בחבל יתיר שבהרי יהודה הגבוהים והדרומיים הנושקים למדבר, הפך עם השנים לסמל האזור בזכות יינות האיכות שהוא מפיק מידי עונה. היקב, שהוקם בשנת 2000 וחגג לא מכבר 20 שנות פעילות, זוכה בקביעות לתשבחות בארץ ובעולם.

יקב יתיר הציב לעצמו כמטרה להדגיש את הייחודיות האזורית ביינותיו ואת האופי ה -'יתירי' שעליו גאוותם של אנשי היקב, המגיע מכרמים הנטועים בגובה רב באדמת גיר חרסיתי ומאקלים ספר מדברי יבש וקר בלילה, שיחדיו הללו יוצרים אזור גידול (טרואר) מאוד מיוחד.

לדברי ערן גולווסר, היינן הראשי של יקב יתיר: "בציר 2018 בכרמי יתיר אופיין בחורף חם יחסית שהחל מאוחר, אביב גשום עם מספר אירועי חום קיצוני וקיץ נוח, מה שתרם להבשלה רציפה ואיכותית. בתקופת הבציר מזג האוויר היה נח, והיבול מצוין הן מבחינת האיכות והן מבחינת הכמות"

לרגל חגי תשרי, מתחדש היקב בשני יינות חדשים מבציר 2018: הר עמשא 2018 ונחל יתיר 2018.

הר עמשא 2018
הר עמשא הוא היין הנמכר ביותר של היקב, שכבש את מקומו בחנויות היין ובמסעדות המובילות בארץ, ומקפיד להציג שנה אחר שנה יציבות ועקביות באיכות הגבוהה ביותר.
הנוף הפראי, ההר והצומח של השמורה והר עמשא (+859) נושקים ליער יתיר ולכרמים ומהווים מפגש ייחודי בין אזור ההר והמדבר, השלג והשמש, הסלע והאדמה, המייצגים את אופי יינות היקב. משם נגזר שמו של היין.

לרגל חגי תשרי, משיק יקב יתיר את הר עמשא 2018. יין אדום יבש ופירותי, משלב בשלות ורעננות עם גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. צבעו ארגמני וניחן בארומה המזכירה פטל בשל, מעט עשן ותבלינים. היין ילווה היטב מנות בשר, אומצות ופסטות עם רוטב בשר.
הר עמשא אדום מורכב מ- 34% קברנה סוביניון, 22% סירה, 17% מרלו, 13% פטי ורדו, 8% מלבק, 3% טנאט ו- 3% קברנה פרנק ממספר חלקות ביער יתיר. היין התיישן במשך שנה במכלי עץ גדולים ולאחר הבקבוק, הושאר לעוד שנה התיישנות ביקב. מתאים ליישון של 5 שנים ויותר.
אלכוהול: 14.5%
טמפרטורת הגשה: 18 מעלות

נחל יתיר 2018
ביין אדום זה שואף היקב לבטא באופן הטהור ביותר את הפרי האזורי. במהדורת 2018, הזן המרכזי הוא סירה (73%) המייצר יינות אדומים המאזנים טעמי פטל אדום עם רעננות ואלגנטיות טבעית.
אליו מצטרפים 11% קברנה פרנק, 7% מורבדר, 6% פטי ורדו ו-3% גרנאש ממספר חלקות ביער יתיר.
היין התיישן במשך שנה במיכלי עץ גדולים (3800-5400 ליטר) שמעגלים את היין בלי להשרות טעמי אלון כלל. היין בוקבק בחודש ינואר 2020 והושאר ביקב עוד כשנה וחצי להתיישנות בבקבוק.
רשמי טעימה: צבעו ארגמני, ניחן בארומה המזכירה פטל אדום ושחור, מעט מעושן. טעמו פירותי, עסיסי, רענן וארוך. מהווה ביטוי נוסף של אזור הגידול שלנו בדגש על עסיסיות ומינרליות ומתאים להמשך יישון לטווח של חמש עד עשר שנים.
נחל יתיר ילווה יפה מנות בשר, קדרות בשר ואומצות.
אלכוהול: 14.5%, טמפרטורת הגשה מומלצת: 16 מעלות.

מחירים מומלצים לצרכן: הר עמשא 2018 – 100 ₪, נחל יתיר 2018 – 150 ₪, להשיג בחנויות היין המובחרות.

אודות יקב יתיר:
יקב יתיר נוסד בשנת 2000 והוקם באזור תל ערד הייחודי. כרמי יקב יתיר נטועים בגובה רב, באדמת גיר חרסיתי על גבי מדרונות בלב יער יתיר, היער הנטוע הגדול ביותר בישראל, המתנשא לגובה של עד 900 מטר מעל פני הים וממוקם דקות נסיעה מהיקב. הכרמים נהנים מאקלים חצי מדברי, יבש וקר בלילה, תנאים היוצרים אזור גידול (טרואר) ייחודי. זני הענבים הנטועים נהנים מתנאים אידיאליים לגידול ענבי יין. יקב יתיר זוכה בקביעות באותות הערכה וציונים גבוהים בתחרויות יין בינלאומיות, וזכה השנה ב7 ציונים ומדליות ממבקרי היין הנחשבים בעולם.

קרדיט צילום: איל קרן



מודעות אחרונות בנושא: