המומחים בחרו: התירוש שנותן בראש
בימים שלפני החג יש ברשתות השיווק לא מעט בקבוקי תירוש ממגוון מותגים אז החלטנו לצאת ולבדוק. ליקטנו מהמדפים 15 תוויות שונות:
12 אדומים, 3 לבנים.
בניהם .. אחד מופחת קלוריות (יקב ציון).
אחד מיובא מארה"ב (קדם).
אחד ביו אורגני (כרם שדה אליהו).
ושני מותגים של רשתות שיווק (רמי לוי ושופרסל).
לצוות השיפוט כינסנו שישה מקצוענים צעירים בעלי רגישות למתוקים וחובבי סוכר מלידה, שהיו השבוע בחופש ופנויים למשימה. בימים של שיגרה מדובר בתלמידי כיתה ג' בביה"ס לטבע בת"א.
שקט טועמים.
אז ככה –
מבין התירושים הלבנים הם בחרו במותג של "רמי לוי" שמיוצר וממולא ע"י כרם מהדרין (מה זה?), אך לדעתם גם התירושים הלבנים של כרמל ואפרת הפגינו רמה טובה.
לאחר שהם טעמו גם את כל האדומים הם טענו שיש בניהם הבדלים ניכרים ופערי האיכות מורגשים, ומתוך 12 התירושים האדומים הם העלו לגמר את ארבעת המצטיינים להתמודדות על תואר "התירוש שנותן בראש", הקרב היה צמוד והוכרע בנקודות בודדות.
המומחים הצעירים בחרו:
מקום ראשון: תירוש 'של סגל'
מקום שני: תירוש אפרת
מקום שלישי (שני זוכים): תירוש כרמל + 'מופחת קלוריות' של יקב ציון.
לסיום, נאחל חג שמח, בזהירות עם המצות ושהתירוש לא יעלה לכם לראש 🙂