יין הבית: חרוצים 2018
השבוע ביקב שורק, באירוע שכבר הפך למסורת שנתית, נקבע הבלנד הסופי של חרוצים 2018 – יין הבית של קבוצת R2M שנמכר בכל מסעדות הקבוצה (קופי בר, בראסרי, דליקטסן, הוטל מונטיפיורי, הרצל 16) ומיוצר בכמות של 3000-2000 בקבוקים בשנה.
מנהלי תחום היין של המסעדות בהובלת אלעד שהם (מנהל תחום המשקאות של R2M) שותפים מלאים בעשייה: מבחירת הכרם, מועד הבציר, דרך עבודה ביקב, בחירת סוג החביות ועד הבקבוק ועיצוב התווית.
בשנים האחרונות גם המלצרים לוקחים חלק בהרכבת הבלנד ביקב שורק: כל אחת מהמסעדות שולחת צוות שמונחה על ידי מנהל תחום היין שלה, הם מקבלים את יין הבסיס (בלנד של סירה וגראנש שתססו יחד) ודוגמאות של יינות גולמיים מזנים שונים שניתן להוסיף ליין הבסיס. את חמשת היינות שהתקבלו הם בוחנים בטעימה עיוורת והבלנד שקיבל את הציון הגבוה ביותר יבוקבק תחת התווית חרוצים 2018.
הבלנד שנבחר ברוב קולות הורכב הפעם ע"י צוות הבראסרי. הנוסחה שלהם כך: 36% גראנש, 24% סירה, 17% קריניאן, 3% מורבדר, 10% קברנה סוביניון, 5% פטיט סירה, 5% מרלו.
תכלס, כל הצוותים יכולים להיות מרוצים, בקרוב יהיה להם 'יין בית' מצוין שהם חתומים עליו ויכולים להתגאות בו.