לוח מודעות כללי פרסם מודעה חדשה

יין ישמח לבב אנוש… יין שיעשה לכם את ארוחת החג

מאת ענת דאוס, דניאלה רייבנבך תקשורת | 26/03/2018

כל מארח/ת, מתלבט/ת איזה יין להגיש בארוחת החג. רשת טיב טעם תציע בסניפיה, לקראת החג, שבפתח במחלקת היינות מגוון טעימות רחב של יינות.

מנהלי מחלקות היין בסניפי טיב טעם ברחבי הארץ מעניקים טיפים שחשוב לדעת, לפני רכישת יין:

 כלל ראשון וחשוב, יש להקפיד על אחסון נכון של בקבוקי היין בבית ועד לפתיחתם יש לאחסנם בשכיבה במקום חשוך וקריר.
 לפני רכישת יינות לבנים יש להקפיד לרכוש מהבציר האחרון ,ניתן לראות ע"ג תווית היין.
 יינות אדומים מומלץ להתייעץ עם מומחה היינות בסניפים
 עדיף כמה שפחות לטלטל את היין יתר על המידה לאחר רכישתו.
 אין להשאיר את היין ברכב לאחר רכישתו, מאחר והיין מושפע מטמפרטורה החמה ברכב.
 יינות מומלץ לשמר במקרר יינות
 לאחר פתיחת היין ובמידה נשאר יין יש לאטום את היין בחזרה באמצעות פקק השעם או פקקי וואקום ולשמר במקרר לא יותר ממספר ימים.
 הטמפרטורה המתאימה לאחסון בבית היא בין 14 ל– 16 מעלות צלזיוס.
 רצוי להשתמש בכוס יין עגולה שקופה עשויה זכוכית שקופה או קריסטל. מומלץ לשתות יין לבן מכוס בעלת נפח קטן יותר ויין אדום מכוס בעלת נפח גדול יותר.
 כמות היין שנמזגת לתוך הכוס הוא עד כשליש כוס.
 כדי למצות את ההנאה מהיין, יש לפתוח את פקקי היין ביינות האדומים כחצי שעה לפני הארוחה על מנת שנוכל לחוות את מלוא הטעמים שביין. לאחר המזיגה יש לערסל אותו מעט בכוס להריח ולשאוב הנאה מהארומה וללגום. וביינות הלבנים אין צורך לפתוח כשעה לפני הארוחה.



מודעות אחרונות בנושא: