יין מהחבית

מאת יאיר גת | 09/10/2017

מה נעשה עם כל היין הזה?
תראו, אנחנו באמת משתדלים. כולנו קונים יין ומדברים על יין עם כל מי שמוכן לשמוע ופותחים בקבוקים בכל הזדמנות ולא מגיעים לארוחת ערב בידיים ריקות מיין, אבל עם כל הכבוד למאמצים שלנו, זה לא מספיק. הכמות שמייצרים בישראל, עדיין הרבה יותר גדולה מכל מה שאנחנו, החברים שלנו והחברים של החברים שלנו, נוכל לשתות.

אחד הפתרונות היותר הגיוניים למצב הזה, הוא הרחבה של מעגל השותים. אני יכול לחשוב על יותר מדרך אחת לעשות את זה, אם רק פותחים קצת את הראש. למשל, שפריץ של יין לבן וסודה, כך התברר לי לאחרונה, הוא משקה שמאפשר לאנשים ליהנות מיין, בלי להרגיש שהם שותים יין.

יוזמה מיוחדת שיובאה לאחרונה לישראל מגיעה דווקא מתחום הבירה, וכמו שאומרים אצלנו, אם זה קשור לבירה זה לא יכול להיות ממש גרוע. מדובר במערכת מזיגה של יין מחבית. תארו לעצמכם שבין ברז הבירה הזה לבין ברז הבירה ההוא, ימוקם על הבר גם ברז של יין. נשמע כיף לא? יכול להיות שמדובר בהזדמנות מעניינת להביא את היין למקומות שהוא לא היה בהם קודם.


בקרוב אצלנו? (תמונת אילוסטרציה)

סיפרו לי שיש מקומות בעולם שבהם זה קורה. זה יכול לקרות גם אצלנו ובקלות. מספיק לחשוב על היקבים שנמצאים בבעלות מפיצי בירה ומשקאות קלים (ברקן של טמפו ותבור של קוקה קולה), גופים שיכולים לשים יד על הטכנולוגיה בקלות יחסית. כזכור גם ליקבי רמת הגולן יש מניות במבשלת הגולן, מצב שמאפשר להציב, זה לצד זה, ברז של לאגר וברז של הר חרמון אדום.


יין מחבית? אולי זו הדרך לקרב  צעירים ליין? (תמונת אילוסטרציה)

לפני שהמיליציה המקומית של המשרד לחינוך ולתרבות היין קופצת עלי, אני רק רוצה להזכיר, שגם מי שלא מסתפק היום בפחות מיינות 'גדולים', היה צריך להתחיל איפשהו.

רוצים לדעת יותר על המערכת? דברו עם היבואן, שלום שלו – 052-6691966