לוח מודעות◂ אירוע יין פרסם מודעה חדשה
יקב אמפורה משיק את יין הדגל "מקורה 2020"
השקת יין הדגל של יקב אמפורה, "מקורה 2020" נערכה הפעם במהלך מפגש אינטימי ומצומצם של "חברי קהילת היין של יקב אמפורה", כך היקב קורא לנו, ובוודאי בצדק, חבורה של חובבי יין, לקוחות נאמנים של היקב לדורותיו וחברים קרובים שמעריכים ומכבדים את העושים במלאכה. גם עבדכם הנאמן חבר בקהילה המכובדת הזאת.
על המבנה המרשים של היקב ועל מיקומו המרתק כבר נכתבו מילים רבות ולא אחזור עליהן. כל חובב יין ישראלי בוודאי כבר ביקר ביקב אמפורה ולמי שלא עשה זאת עד כה, אני ממליץ בחום. וחשוב לציין, זה לא רק המבנה, המיקום והיינות. יין זה אנשים, מהבעלים ועד אחרון העובדים, פשוט כיף להגיע לכאן, לחוות את הארוח, לטעום את היינות, לרדת למרתף החביות, ולשוחח עם היינן ועם הצוות שלצידו.
מפגש קהילת היין היה שקט, סולידי, מכובד ומכבד, בעיקר כבוד לצוות העובדים ובראשם היינן מאירם הראל. היינן היועץ, מעיין קושיצקי, לא השתתף הפעם באירוע, אבל בוודאי שלח את ברכתו מנאפה וואלי.
את בעלי היקב ייצג ד"ר יובל סמואל, אשר מחזיק במחצית הבעלות (המחצית השניה בידי הבעלים הוותיק משפחת דובוב), לצידו המנכ"לית שני זיתוני ומנהלות קשרי הלקוחות ומנהלות קהילת היין של היקב, טל שינדלהיין ומאיה אקשטיין וכמובן, בראש ובראשונה, היינן הראשי של היקב, מאירם הראל.
כמקובל בהשקת יין דגל, בדרך אליו טועמים יינות נוספים של היקב ואכן, טעמנו כמה יינות מהמגוון הרחב של היקב, לצד מבחר ענק של גבינות, בשרים מעושנים, ירקות, פירות, לחמים ומטבלים, אבל הדגש היה, כמובן, על שלושת האחרונים, מבציר 2020, ובראשם המקורה, בהנחיית מאירם הראל.
מקורה שרדונה 2020
מבוסס על ענבי שרדונה מכרם שיפון ברמת הגולן, אשר עברו סחיטה באשכולות שלמים, תססו והמשיכו בהשרייה בחביות על השמרים. התוצאה: יין נקי, חד וממוקד, מציג את מאפייני הזן, במיוחד מינרליות בחזית ופרותיות הדרית לצידה, עם דגש על לימוניות מאופקת, מרירות קלה מרעננת וסיומת ארוכה נטולת מתיקות. אני מאד אוהב את הסגנון הזה. נכון, זה שרדונה ישראלי, וכך צריך לבחון אותו, אבל אינטואיטיבית, אני מחפש את המקור ואכן, לטעמי, הוא בהחלט מזכיר לי את יינות שאבלי (את הטובים שבהם, כמובן).
ריטון רוז' 2020
ממסך של 70% קברנה סוביניון, 27% מרלו ו 3% קברנה פראנק, אשר שהה כשנתיים בחביות ועבר 3 שפיות. הראשונה לכל זן לחוד, השניה לכ 50% מהממסך והשלישית לממסך הסופי, לאחר לימוד הממסך הקודם ותיקונו לאור לימוד זה. התוצאה מרשימה: מנעד רחב מאד של ניחוחות וטעמים, ירקרקות בורדולזית מאופקת ומלטפת (תרומה מובהקת של הקברנה פרנק, למרות חלקו המזערי בממסך), איזון למופת וסיומת ארוכה מענגת. יופי של יין. אהבתי מאד.
מקורה 2020
היין, שלכבודו התכנסנו הפעם, מבוסס על 57% סירה ו 43% קברנה סוביניון מכרמים בצפון רמת הגולן, ממסך אשר משלב את זני בורדו ועמק הרון, וצובר אוהדים רבים בארץ ובעולם. למיטב ידיעתי, שילוב שני הזנים האלה מקובל כבר זמן רב באוסטרליה ובדרום אפריקה ומעט גם במרכז קליפורניה. בצרפת, מעוזי הקברנה סוביניון בבורדו ומעוזי הסירה בעמק הרון, שומרים בקנאות על ייחודם ולא משתדכים זה לזה. רק בדרום צרפת, באזור לונגדוק, רואים בעשורים האחרונים יותר פתיחות לשילוב הזה.
מעניין לציין שדווקא בארץ, יינן צרפתי בעל עבר עשיר בבורדו, הינו היועץ של יקב ישראלי שיין הדגל שלו מבוסס על הממסך הזה. יש בכך פתיחות ותשוקה של ייננים סקרנים וזה בהחלט מאפיין את ידידנו מאירם הראל, שכותב בדף היינן: "יין זה הינו בעצם המרקחה הפרטית שלי, בחירה דקדקנית של חביות ויצירת יין שיודע להפגין נוכחות ובאותה לגימה אומר לי, אני קשוב אליך".
אני מכיר היטב את מאירם מיום הגעתו ליקב אמפורה, לפני כשמונה שנים, ואני יכול לומר, בוודאות, הבחור הזה מדבר אל היין והיין מדבר אליו. כך לגבי כל היינות שהוא רוקח ובוודאי לגבי המקורה 2020.
היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתיות, כ 65% מהן חדשות, כ 17 חודשים כל זן בנפרד ועוד כ 8 חודשים כממסך סופי. התוצאה מרשימה, אבל היין ממש בראשית דרכו. לטעמי יש בו כבר עכשיו את המאפיינים הבולטים של שני הזנים. העוצמה, העפיצות והירקרקות המלטפת של הקברנה יחד עם הפירותיות והתיבול המענג של הסירה והם, יחד עם החומציות, העץ ורמת האלכוהול, באיזון מלא. נקודת פתיחה מצויינת לריצה למרחקים ארוכים.
לא נותר לי אלא להודות למארגני הארוע על המפגש המרתק. אני מלווה את יקב אמפורה, בהנאה ובהערכה רבה, מראשית ימיו ואמשיך לעשות זאת, עם כל הלב. לחיים!