לוח מודעות יינות חדשים פרסם מודעה חדשה

יקב בנימינה מציג ארבעה יינות, אשר שווים תשומת לב מיוחדת לקראת חג הפסח

מאת רן בירון | 28/03/2019

יוגב סוביניון בלאן-שרדונה 2017
מבוסס על ממסך של סוביניון בלאן מכרם בן זמרה (60%) ושרדונה מכרם בגלבוע(40%) .
לדברי היקב "היין עבר סחיטה עדינה ותסס באופן איטי ומבוקר לשימור ארומות הפרי. שני הזנים המרכיבים יין זה לא עברו תסיסה מלולאקטית ולא שהו בחבית עץ, עובדה זו בצירוף הקפדה על מועדי ההבשלה מדויקים, תורמת ליין מבנה חד ונקי, ארומות פרי ורעננות האופיינית לזני הענבים."
זן הסוביניון בלאן, מטבעו, הוא מאד ארומטי ומציג ניחוחות פרי הדר, במיוחד לימון ואשכולית. חוברים לכך מאפייני זן השרדונה, שהם יותר מינרליים ויחד הם מציגים יין מאד נעים לחך, אשר מתאים לליווי של ארוחות קלות, דגים, פסטות, ודומיהם. מחירו 49.90 ש"ח.

המושבה שרדונה 2018
לרגל שנת ה-70 למדינת ישראל ולציון 95 שנה למושבה בנימינה, יצר יקב בנימינה את סדרת יינות המושבה, מתוך כבוד ואהבה למקום ומתוך אמונה שכל יין נושא בתוכו את טעם רגבי האדמה בה גדלה הגפן, את מגע יד הכורם ואת הטעמים והריחות של המושבה. ענבי השרדונה מסדרה זאת, נבצרו בכרם קיבוץ מירב שבגלבוע ובכפר אוריה במחצית יולי 2018, בבציר לילי על מנת לשמר סביבה טבעית קרירה עד הגעת הענבים ליקב בשעות הבוקר המוקדמות. היקב מסר כי "הענבים הועברו מיד אל המפריד-ממעך ומשם לסחיטה עדינה לקבלת המיץ החופשי. מיץ הענבים שהתקבל מסחיטה גסה יותר הופרד בשלב זה. המיץ החופשי (Free Run) שהתקבל מן הסחיטה הועבר למיכל שיקוע לשם הצללה, ומשם אל מיכל התסיסה. תסיסת השרדונה נמשכה כשלושה שבועות בטמפרטורה ממוצעת של 15 מעלות .בסיום התסיסה השרדונה נח על משקעיו במיכלי נירוסטה. בסיום שלב זה נבנה הממסך הסופי, היין עבר תהליכי ייצוב, הצללה וסינון ונשלח למילוי בבקבוקים. התוצאה: יין קליל, טעים ונגיש. יין איכותי זהו שרדונה בעל גוף קל, ארומות רעננות של פרי הדר וחמיצות מאוזנת העשוי כך שיתאים לשתייה בפני עצמו או כשידוך נפלא למגוון מנות". מחירו 39.90 ש"ח

בנימינה רזרב מרסלן 2016
מבוסס על 100% ענבי מרסלן אשר נבצרו בגלבוע, אזור אקלים ממוזג ויבש עם לילות קרים, אזור אידאלי לגידול זן זה. לדברי היקב " עם הגיעם ליקב, הועברו הענבים דרך מפריד-מועך ומשם למיכל נירוסטה לתסיסה האלכוהולית. היין נסחט והועבר לתסיסה מלולקטית במיכלי נירוסטה. עם סיום התהליך היין המשיך לתקופת התבגרות בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי למשך 18 חודשים. בנימינה רזרב מרסלן מתאפיין בעושר ארומאטי, בישום, פרחוניות והרבה פרי כהה. גם בטעימה, אותו פרי כהה ודחוס מככב שוב, והטאנינים בינוניים ולעיסים. היין ילווה בהנאה מנות כמו שוק טלה עם שום ורוזמרין, קבב מתובל צלוי בגריל או ברווז קונפי. מחירו 59.90 ₪
ו… לא פחות חשוב, המרסלן הזה זכה במדליית כסף בתחרות BEST VALUE שנערכה בחודש מרץ השנה.

בנימינה קברנה סוביניון 2016
מבוסס על 100% ענבי קברנה סוביניון אשר נבצרו בגליל מכרמים בגובה של כ 700 מטר הנטועים בקרקע בזלתית וטרה רוסה, אשר מקנים אוורור יעיל לשורשי הגפנים. האקלים הקריר באזור זה בשילוב עם ימי קיץ חמים, מאפשר הבשלה ארוכה והתפתחות טובה של רכיבי צבע הענב וחומרי הארומה והטעם.
לדברי היקב "הענבים נבצרו בבציר לילי בתחילת ספטמבר 2016 . לאחר הפרדת הענבים משדרות האשכולות, הם הועברו למיכלי תסיסה בינוניים וקטנים בתכולת 5 – 12 טון כל אחד לתהליך התסיסה ומיצוי הטעמים. לאחר הסחיטה היין עבר תסיסה מלולקטית והועבר להתבגרות בת 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות. בהמשך נבנה הממסך בין החלקות השונות והיין הועבר למילוי עם מינימום תהליכי סינון." עודת מסבירים יינני היקב, "בציר 2016 הפיק יינות עשירים. המאופיינים בארומות ברורות של זן הקברנה עם איזון מצוין בין מאפייני פרי, תיבול וניחוח מנטה הנתמכים במאפייני חבית האלון הצרפתי. ליין ארומות פרי בולטות והוא בעל מבנה עשיר, מאוזן ונדיב, המוכן לשתיה כבר כעת אך ימשיך ויתפתח בשנים הקרובות. מחירו 59.90 ש"ח.
ו… חשוב לציין, היין זכה במדליית זהב בתחרות BEST VALUE שנערכה החודש. לחייים!!!



מודעות אחרונות בנושא: