לוח מודעות יינות חדשים פרסם מודעה חדשה

יקב טפרברג גאה להשיק 2 יינות חדשים בסדרת ESSENCE – דולצ'טו (לראשונה בארץ) וברברה.

מאת טובה שלום, ליאת אריאב תקשורת ויחסי ציבור | 11/02/2025

יקב טפרברג גאה להשיק 2 יינות חדשים בסדרת ESSENCE – דולצ'טו (לראשונה בארץ) וברברה.

שנת בציר
2023 התאפיינה כעונה חמה באופן יחסי לעומת הבציר הקודם ולעומת הממוצע הרב שנתי. מתוך מטרה לצמצם את חשיפת האשכולות לקרני השמש החמות, הכרמים גודלו עם מעטה עלוותי אשר הגן על האשכולות מפני חשיפה ישירה לשמש ואשר יצרו תנאי מיקרו-אקלים טובים ובציר ענבים איכותיים ליין זה.

ESSENCE דולצ'טו 2023

כרם
ענבי דולצ'טו גודלו בכרם בצפון הגולן. הכרם הנמצא בגובה של למעלה מ800- מטרים מעל פני הים, שומר על תנאים אידיאליים לגידול והבשלת הזן. זרימה יציבה של אויר באזורים הגבוהים יוצרת כיסוי עלים בריא המגביר את הקירור של האשכולות בערב. פרופיל הקרקע הייחודי של הכרם שהינו בעומק רדוד, מורכב מאבן בזלת וחימר אפור. הכרם עבר דילולי פרי כדי לאפשר בציר של ענבים אחידים, ארומטיים ועשירים.

תהליך ייצור
הענבים הופרדו מהשיזרות ללא ריסוק לתוך מיכלי נירוסטה. טמפ' התסיסה האלכוהולית נשמרה נמוכה, כ22- מעלות. במהלך התסיסה בוצעה המטרה "פאמפ אובר" בצורה עדינה מאוד כדי להפיק טעמים, ארומות וצבע באופן עדין. בסיום התסיסה האלכוהולית, היין החופשי )ללא סחיטה( הועבר למיכל נירוסטה. במיכל זה, היין עבר תסיסה מאלו-לקטית על מנת לייצב ולרכך את היין. לאחר סיום התסיסה המאלו-לקטית, היין הועבר לתוך מיכל עץ אלון צרפתי בנפח של 5000 ליטר וחביות עץ ניטרליות שונות במשך 12 חודשים. לאחר תקופת ההתבגרות, המרכיבים השונים של הדולצ'טו נטעמו וההרכב הסופי נערך על ידי הייננים.

תיאור
אסנס דולצ'טו הינו יין בעל גוון רובי בהיר עם פרופיל של פירות אדומים עם נגיעות פרחוניות. ארומות היין מלאות בניחוחות רימונים, תותים ורמיזות של אגוז מוסקט. על החיך היין בעל גוף בינוני ,(-) טאנינים רכים וסיומת ארוכה.

התיישנות
מומלץ לשתייה החל מהוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת בבקבוק רק תיטיב עמו

הצעת הגשה
בטמפרטורה של 18 מעלות עם שרקוטרי או גלילות חציל בפרמזן

ESSENCE ברברה 2023

כרם
ענבי הברברה גודלו בכרם במורדות יהודה. זרימת אוויר יציבה מהרי יהודה יורדת דרך הכרם ושומרת על חופת עלים בריאה וטמפרטורות ערב קרירות. החלקה של הכרם נמצאת בתחתית מדרון רדוד על קרקע רנדזינה בהירה וחומה. הכרם עבר דילול פרי כדי למקסם את איכות הענבים ולאפשר בציר של אשכולות אחידים, ארומטיים ועשירים.

תהליך ייצור
לאחר הגעת הענבים ליקב בשעות הבוקר המוקדמות, הענבים עברו הפרדה מהשיזרות ומעיכה לתוך מיכלי נירוסטה. טמפ' התסיסה האלכוהולית נשמרה נמוכה, כ22- מעלות. במהלך התסיסה בוצעה המטרה "פאמפ אובר" בצורה עדינה כדי להפיק טעמים, ארומות וצבע באופן עדין. בסיום התסיסה האלכוהולית, הענבים נסחטו בלחצים נמוכים ועדנים והיין הועבר למיכל נירוסטה. במיכל זה, היין עבר תסיסה מאלו-לקטית על מנת לייצב ולרכך את היין. לאחר סיום התסיסה המאלו-לקטית, היין הועבר לתוך מיכל עץ אלון צרפתי בגודל של 5000 ליטר למשך 12 חודשים.

תיאור
אסנס ברברה בעלת גוון גרניט בהיר עם פרופיל פרחוני. הארומות של היין נוגעות בפירות אדומים מתובלים ועשבי תיבול מיובשים. על החיך, היין בעל גוף בינוני, טאנינים רכים וסיומת רעננה ועדינה.

התיישנות
מומלץ לשתייה החל מהוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת בבקבוק רק תיטיב עמו

הצעת הגשה
בטמפרטורה של 16-18 מעלות צלזיוס עם ניוקי ברוטב עשיר או ירקות צלויות



מודעות אחרונות בנושא: