לוח מודעות יינות חדשים פרסם מודעה חדשה

יקב טפרברג – פורים 2018 – נשתה עד לא ידע… יינות חדשים לפורים

מאת שמרית אלון, אריאב תקשורת | 21/02/2018

שתיית יין בפורים הוא מנהג הלכתי שמקורו בתלמוד. מלבד היותו חלק בלתי נפרד ממצוות סעודת פורים ומשמחת החג, מנהג זה נותן ביטוי לרעיון ה"ונהפוך הוא" הנפוץ בפורים
יקב טפרברג משיק שתי סדרות לפורים 2018

ESSENCE – MALBEC 2014 – אסנס מלבק 2014
שנת בציר: 2014 הרכב זני: הרכב זני: 100% ענבי מלבק מקור הענבים : עמק איילון
הבציר: מכני בשעות הלילה המאוחרות נתוני בציר ממוצעים: בריקס: 25.6 חומציות [ג/ל]: 5.8 pH: 3.55
תהליך ייצור היין: ענבי המלבק הגיעו ליקב בשעות הלילה לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי המלבק למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking העלנו את הטמפרטורה, הוספו השמרים והחלה התסיסה האלכוהולית בטמפרטורה של 27 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך כ-שלושה ימים . עם סיום ההשריה -extended maceration , סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בעיקר בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות ואחוז נמוך בחביות עץ שנה שנייה למשך 18 חודשים . לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין.
לאחר בקבוקו, היין אף המשיך להתבגר בבקבוק למשך כ-10 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.
.תיאור היין: היין בעל צבע מלא עוצמתי ועמוק , באף עולות ארומות מורכבות ועשירות של פירות אדומים בשלים, ,נגיעות טבק ושוקולד ובשר ועץ אלון צרפתי. בפה , היין רך ,בעל גוף מלא ,טנינים בשלים , איזון וסיומת ארוכה וטובה
אנליזת היין: סוכר: יבש כהל [ב-%]: 14.5 חומציות [ג/ל]: 6.2 pH: 3.65
לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק אך הוא יתפתח יפה במהלך השנים הקרובות
מחיר מומלץ לצרכן: 110 שקלים.

DEVOTAGE– INSPIRE – אינספייר – דבוטאז' 2016
שנת בציר: 2016 הרכב זני: 52% ענבי מלבק 48% ענבי מרסלן
הבציר: מכני בשעות הלילה הקרות. נתוני בציר ממוצעים: בריקס: 26.1 חומציות [ג/ל]: 5.8 pH: 3.65
תהליך ייצור היין: ענבי המלבק הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר שנבצרו בבציר מכני. לאחר ריסוק עדין הותססו הענבים במשך שבעה ימים בטמפרטורה של 28 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים. בסיום התסיסה האלכוהולית עבר היין סחיטה עדינה והיין ללא הקליפות הועבר למיכל נירוסטה מבודד ומקורר לתסיסה מאלולאקטית, על מנת לייצב ולרכך את היין.
ענבי המרסלן, שנבצרו מאוחר יותר, עברו תהליך דומה, אם כי משטרי ההמטרה למיצוי טעמים, ארומות וצבע היו שונים בהשוואה למלבק. לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית, היינות השונים החלו את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות, רובן חדשות, למשך כ- 8 חודשים. לאחר התבגרות היין בחביות פאנל הטועמים החליט על ההרכב הסופי של ממסך זה.
תיאור היין: היין עוצמתי בצבעו המלא והעמוק. מגוון רחב של ארומות פרות אדומים, דובדבן ופטל בבשלות מלאה משתלבות עם ניחוחות עץ האלון בעטיפה משלימה. בפה, היין הינו בעל גוף מלא ומרוכז. עפיצות עדינה מעצימה את מבנה היין, המבטיח הנאה, אולם היין ימשיך ויתפתח בשנים הקרובות.
אנליזת היין : סוכר: יבש כהל [ב-%]: 14.1 Ph: 3.6 חומציות [ג/ל]: 5.7
לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת בבקבוק רק תיטיב עמו .
מחיר מומלץ לצרכן: 60 שקלים.



מודעות אחרונות בנושא: