לוח מודעות◂ יינות חדשים פרסם מודעה חדשה
יקב טפרברג – פסח תשפ"ב – כל חגיגה מתחילה עם יין נפלא!
תמיד לימדו אותנו שליין יש כללים מאוד מסוימים.
שותים אותו באירועים מסוימים, בצורה מסוימת, לכל אוכל יש את היין שמתאים לו…
אנחנו בטפרברג מזמינים אתכם לשבור את כל הכללים.
לצאת מהמסגרת. לעשות דברים קצת אחרת.
צאו מהעבודה מוקדם ותעשו פיקניק.
מי אמר שצריך לחכות לסופ"ש? רביעי עם הבנות זה החמישי החדש.
לא צריך לחכות לארוחה גדולה. חממו שאריות במיקרו ותפתחו בקבוק.
שתו כוס יין מול משחק כדורגל. שתו יין בלי שום סיבה.
עם המשפחה, עם חברים, עם בן הזוג או לבד.
מתי שמתאים לכם. מה שטוב לכם.
לחייכם. לחיי מסורות חדשות.
לקראת פסח תשפ"ב והאביב, יקב טפרברג מאחל לכם חג שמח וכשר ומציע מגוון בצירים חדשים שיככבו בשולחנות החג.
השנה תחת הכותרת "מסורות חדשות" אנו מזמינים את ציבור אוהבי היין בישראל ליהנות מינות היקב לא רק בימי החג.
זה הזמן להרים כוס לחג שמח ואביב נעים, או על כל הזדמנות אחרת, עם ההמלצות של שלמה (שיקי) ראוכברגר, היינן הראשי של יקב טפרברג מזה כ 20 שנה.
המלצת יקב טפרברג לחג:
קברנה פרנק לגסי 2018
רוזה אימפרשן 2021
קברנה סוביניון אסנס 2018
קברנה פרנק לגסי 2018 – מחיר מומלץ לצרכן – 200 ₪
הרכב זני : 100% ענבי קברנה פרנק
מקור הענבים :ענבי הקברנה פרנק נבצרו משני כרמים ייחודיים, הכרם הראשון הנמצא ברום הרי אפרים והכרם השני נמצא ברום הרי יהודה, כרמים אלו מתאפיינים בגובה רב , בתנאי אקלים הרריים, בעוצמת צימוח מתונה ובהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה התורמת לאיכות ענבים ייחודית הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות.
הבציר : מכני בשעות הלילה הקרות
נתוני בציר ממוצעים:
בריקס 25.7
חומצה [ג/ל] 5.7
pH 3.67
תהליך ייצור היין : ענבי הקברנה פרנק נבצרו בבציר מוקפד והגיעו ליקב לפנות בוקר.
לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי הקברנה פרנק למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית. עם סיום ה- cold soaking החלה התסיסה האלכוהולית הטבעית של ענבי הקברנה פרנק – על ידי השמרים החיים באופן טבעי על גבי הענבים בכרם ובסביבת היקב – בטמפרטורה של 28 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך שלושה ימים. עם סיום ההשריה- extended maceration, סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות ומעט ישנות למשך 18 חודשים.
לאחר סיום התבגרות היין בחביות , היין בוקבק ואף המשיך להתבגר לפני שחרורו לשוק.
תיאור היין : צבע היין אדום ומלא. האף של היין מתאפיין בפרות אדומים ושחורים, ומנעד ארומות המאוד אופייניות לזן עם נגיעות ירקרקות בשלות עדינות הנעטפות עם עץ אלון אלגנטי.
בפה היין בעל משקל גוף בינוני ומרוכז , טנינים בשלים ורכים אליהם מתלווים טעמים ארוכים ומתובלים. העץ. יין מורכב, בעל ארומת
אנליזת היין :
סוכר יבש
כהל [ב-%] 14.2
pH 3.71
חומציות [ג/ל] 6.2
לשתייה החל מ : הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו
הצעת הגשה : בטמפרטורה של 18 מעלות עם חזה מולארד או גבינות שמנות
XXXX
XXXXXXX
קברנה סוביניון אסנס – 2018 מחיר מומלץ לצרכן – 100 ש"ח
הרכב זני : 100% ענבי קברנה סוביניון
מקור הענבים :ענבי הקברנה סוביניון נבצרו משני כרמים ייחודיים ונבחרים הגדלים בטופוגרפיה ובאקלים הררי. הכרם הראשון והעיקרי נמצא בגליל העליון בעמק קדש והכרם השני נמצא
ברום הרי אפרים. כרמים אלו מתאפיינים בטופוגרפיה שונה.
הכרם בעמק קדש נטוע בגובה של 450 מטר מעל גובה פני הים . הכרם נטוע על גבי כנה מתונה . הכרם נהנה ממיקרו אקלים ייחודי ואופטימאלי לענבי קברנה סוביניון. הכרם בהרי אפרים נטוע בגובה מעל 650 מטר מעל פני הים , בתנאי אקלים הרריים , בעוצמת צימוח מתונה ובהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה הגורמת לאיכות ענבים ייחודית הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות .
הבציר : מכני בשעות הלילה המאוחרות
נתוני בציר ממוצעים :
בריקס 26.1
חומצה [ג/ל] 5.4
pH 3.65
תהליך ייצור היין : ענבי הקברנה סוביניון נבצרו מכל כרם בנפרד בזמן ההבשלה האופטימאלית של הענבים ובשעות הבוקר המוקדמות הגיעו הענבים ליקב.
לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי הקברנה סוביניון למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking החלה התסיסה האלכוהולית של ענבי הקברנה בטמפרטורה של 28 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך שישה ימים . עם סיום ההשריה -extended maceration , סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים. תהליך זה נעשה לכל כרם בנפרד.
לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין אשר נתן את המשקל היחסי של כל כרם ביין הסופי.
לאחר סיום התבגרות היין בחביות , היין בוקבק ואף המשיך להתבגר למשך 6 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.
תיאור היין : צבע היין אדום עד שחור, באף עולות ארומות עשירות של פירות יער שחורים ,נגיעות של קקאו, קפה, ומעט אדמה עם עץ אלון אלגנטי.
בפה היין מאוזן ,עגול עשיר מאוד ובעל מבנה מלא ועוצמתי ,הטאנינים רכים ומוצקים והסיומת ארוכה וחלקה…ץחות היין בעל איזון בטעמי הפרי והעץ. יין מורכב, בעל ארומת
אנליזת היין :
סוכר יבש
כהל [ב-%] 14.3
pH 3.65
חומציות [ג/ל] 5.5
לשתייה החל מ : הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו
הצעת הגשה : בטמפרטורה של 18 מעלות עם מאכלי בשר עשירים או תבשילי קדרה מבושלים על אש קטנה.
XXXXX
IMPRESSION רוזה 2021 – מחיר מומלץ לצרכן – 45 ₪
שנת הסדרה: IMPRESSION
שנת בציר: 2021
הרכב זני: 55% ברברה
45% גראנש נואר
מקור הענבים: כרם עמק אילון
בציר: מכני בשעות הלילה
נתוני בציר ממוצעים : בריקס: 20.4
חומצה [ג/ל]: 6.1
pH: 3.45
תהליך ייצור היין:
בציר הענבים לכל זן נעשה באופן מכאני בשעות הלילה כדי לא לחשוף את הענבים הנבצרים לטמפרטורות גבוהות.
ענבי הגראנש והברברה הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר מכני , כל זן ברמת ההבשלה המיטבית. עם הגעת הענבים ליקב בוצעה הפרדה בין הענבים לבין השידראות והענבים נכנסו לריסוק עדין.
הענבים המרוסקים עברו קירור במחליף החום ל-12 מעלות , בדרכם לפרס הפניאומאטי האינרטי – המגובה בחנקן , על מנת למנוע לחלוטין חימצון של טעמים וארומות המצויים בענבים .
הענבים שהו בפרס הפנאומטי האינרטי זמן קצר על מנת למצות ארומה וצבע עדין מהזגים.
עם סיום ההשריה הענבים נסחטו בלחץ נמוך ביותר ,בסחיטה עדינה ואיטית וללא חשיפה לחמצן על מנת לקבל תירוש ענבים עשיר בגוון אדמדם קל.
המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרוייה הרחפה – FLOTATION . בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן והמאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
התסיסה האלכוהולית ערכה כ-25 ימים בטמפרטורה של 13 מעלות. תסיסה בטמפרטורה זו נבחרה בכדי לייצר יין עדין ולשמר את ארומות הענבים.
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו. , לאחר ייצובו של היין פאנל הטועמים של היקב בחר את הבלנד הסופי.
תיאור היין: היין ססגוני ומלא חן, מלווה בפרי הדר ופרחוניות יפה ותיבול עדין. היין יבש, בעל חמיצות צעירה ורעננה ונוכחות פרי צעיר .
אנליזת היין: סוכר: יבש כהל [ב-%]:11.3 pH: 3.16 חומציות [ג/ל]: 6.1
לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק