לוח מודעות◂ יינות חדשים פרסם מודעה חדשה
יקב רקנאטי משיק בציר חדש ליינות הדגל – "ספיישל רזרב"
מאת רן בירון
יקב רקנאטי משיק בציר חדש ליינות הדגל – "ספיישל רזרב"
ספיישל רזרב אדום 2015
ספיישל רזרב לבן 2016
ספיישל רזרב אדום ולבן הינם יינות הדגל של היקב. יינות אלו מבטאים את המיטב שבכל שנת בציר, את החלקות שהניבו ענבים יוצאי דופן מהם יוצרים הייננים את היין הטוב ביותר בכל שנה ושנה, יין המייצג יקב, שנת בציר וטרואר.
ספיישל רזרב אדום 2015
ספיישל רזרב אדום 2015 הינו יין בעל גוף מלא ועשיר ולו חומציות מאוזנת המעניקה יכולת התיישנות רבת שנים. ליין ניחוחות שוקולד ופירות יער, פלפל שחור ותבלינים ים תיכוניים. הרכב היין משתנה מבציר לבציר, וב-2015 הוא מורכב משילוב ייחודי של ענבי קברנה סוביניון מכרם מנרה, עם ענבי סירה, קריניאן, מרסלאן ופטיט סירה.
עם הגעת הענבים ליקב הם מופרדים מהשדרות ונמעכים בעדינות. לאחר תסיסה במכלים וסחיטה, היין עובר לחביות עץ אלון צרפתיות בגדלים מיוחדים של 3,000 ליטר (Foudre) ו-500 ליטר. השימוש בחביות גדולות אלו מסייע בשמירה על רעננות הפרי ותורם ליצירת יין אלגנטי, מאוזן והרמוני. במהלך חודשי ההתיישנות הראשונים בחביות נשמרת תוצרת כל חלקה בנפרד ולאחר מכן נערכת סדרת טעימות על מנת להחליט על הרכב הבלנד. עם סיום הרכבת הבלנד מוחזר היין לחביות להשלמת תקופת התיישנות של 16 חודשים, במהלכה הוא משתבח ומתעדן. על מנת לשמר את טעמיו הייחודיים בוקבק היין לאחר סינון גס בלבד והוא מוכן לשתייה כבר כעת אולם יתיישן היטב בבקבוק במהלך העשור הקרוב ואף יותר מכך.
מחיר מומלץ לצרכן: 195 ₪
לטעמי, יין אשר מתאים במיוחד לקיץ הישראלי הארוך, קל לשתיה, מציג גוף בינוני, חומציות מאופקת, רעננות נעימה לחך, טאנינים מרוככים וסיומת יבשה ארוכה. לשאלתי בדבר מרקם הגוף הבינוני של היין, השיב גיל, כי הם אכן מכוונים לכך ומטרתם לייצר יין שיתאים לליווי ארוחה ישראלית בקיץ החם שלנו. לטעמי, הם מצליחים בכך וראויים לכל המחמאות. יין כלבבי.
ספיישל רזרב לבן 2016
ספיישל רזרב לבן 2016 הוא הבלנד הישראלי היחידי בו מככבים שני זנים ים תיכוניים יוצאי הדופן: רוסאן ומרסאן, זנים המזוהים עם דרום עמק הרון שבצרפת. השילוב בין המרסאן בעל הגוף המלא, והרוסאן המתובל, מפיק יין עשיר ומורכב במיוחד, ביטוי מקומי לשני זנים ים תיכוניים נפלאים.
בתחילת חודש ספטמבר עם אור ראשון נבצרים הענבים בבציר ידני וסלקטיבי, ומיד בהגיעם ליקב נסחטים בשלמותם, סחיטה עדינה. תסיסה בחביות צרפתיות של כל זן בנפרד בטמפרטורה נמוכה של 12 מעלות מוסיפה לרעננות היין, למורכבות, עידון ואגוזיות יוצאת דופן. כל זן מתיישן על משקעיו כ-10 חודשים באותן חביות צרפתיות שבהן תסס, ובמהלך ההתיישנות עובר היין ערבוב של אותם המשקעים על מנת להוסיף עושר, אלגנטיות ואיפוק שתורמים מאוד לאיזון היין ולשלמותו. על הבלנד הסופי הכולל 60% רוסאן ו 40% מרסאן הוחלט רק בתום תקופת היישון.
ליין ארומות וטעמים של פירות גלעין רעננים, פרחים לבנים וחמאתיות מלטפת.
מיין זה יוצרו 6270 בקבוקים בלבד.
מחיר מומלץ לצרכן: 150 ₪
לטעמי, יין טעים מאד, מרענן, נאמן לחלוטין לפרי ממנו הוא עשוי, מאוזן להפליא ופשוט טעים ונעים לחך. אהבתי מאד.
צילומים: אלי פרכטר, גיא הכט, שלמה שהם.