לוח מודעות◂ יינות חדשים פרסם מודעה חדשה
כרמי הגליל – סדרת יינות חדשה של יקב רקנאטי
כרמי הגליל – סדרת יינות חדשה של יקב רקנאטי
עם "פרוץ" השקט בצפון, יצאנו לביקור ביקב רקנאטי במושב דלתון, קילומטרים ספורים מהגבול הלבנוני. היקב נבנה במשך מספר שנים ופתיחתו לציבור תוכננה לאוקטובר 2023, החודש שבו התהפכה מציאות חיינו ולצער כולנו, עדיין נמשכת המועקה האישית והלאומית.
עם זאת, לחיים יש את תעצומות הכח שלהם, עובדי היקב המשיכו להפעיל את כל תהליכי ייצור היין בימי המלחמה בצפון, למרות כל הקשיים, ובימים אלו נפתח מרכז המבקרים של היקב לציבור הרחב.
מבנה היקב מרתק, מרכז המבקרים מרשים, והנוף הנשקף ממנו מרהיב. את פנינו קבלו בעלי היקב, לני רקנאטי ואורי שקד וכמובן היינן הראשי של היקב קובי ארביב שערך לנו סיור יסודי בכל מתקני היקב, ממיכל קליטת הענבים ועד כוס היין בחדר הטעימות האלגנטי, המרווח, בו טעמנו לראשונה את יינות הסדרה החדשה הנושאת את השם "כרמי הגליל".
מנחה הטעימה, ידידנו קובי ארביב, שלזכותו רשומות הצלחות היקב בשנים האחרונות, במיוחד בפיתוח סגנון היין הים תיכוני, וההתאמה לאקלים ולאוכל הישראלי, הסביר כי
"היינות הזניים בסדרת כרמי הגליל יוצרו מענבים שניטעו בחלקות כרם חדשות ומובחרות, עם יבול נמוך המבטיח איכות. בסדרת 'כרמי הגליל' יינות זניים, שענביהם ניטעו ברחבי הגליל כנטיעות איכות, בחלקות כרם מובחרות, במטרה לבטא את הטרואר הגלילי דרך זן הענבים וסגנון העשייה. מדובר ביינות מזנים קלאסיים, לצד זנים ים תיכוניים, המשקפים נאמנה את ה'אני מאמין' של יקב רקנאטי ואת ההתחדשות ויכולת הייצור, שמאפשרת הטכנולוגיה המתקדמת ביקב החדש בגליל".
להלן תאור היינות, כפי שנמסר ע"י היקב ולאחר מכן סיכום רשמיי האישיים.
"כל היינות מכרמים בגליל, למעט הסוביניון בלאן שמשלב גם ענבי רמת הגולן.
מרבית הכרמים נטועים באדמה בזלתית, חלקם גם באבנית וחרסתית.
היינות הלבנים מבוססים על כרמים בגובה 650 עד 850 מטר.
היינות האדומים מבוססים על כרמים בגובה 250 עד 750 מטר.
מרלו כרמי הגליל
ייננות: הפרדה מהשזרות, תסיסה בטמפרטורות מתונות, נוזל חופשי בלבד (Free Run) ויישון באלון צרפתי למשך 6 חודשים.
רשמי טעימה: ליין ארומות מרלו אופייניות של דובדבן, שזיף ועשבי תיבול ים תיכוניים, בליווי ניחוחות עץ אלון.
סוביניון בלאן כרמי הגליל
ייננות: סחיטה אינרטית עדינה, תסיסה ויישון במיכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, על משקעי היין (Sur Lie) לשמירת רעננות הפרי ולהוספת טקסטורה עשירה ורחבה.
רשמי טעימה: ליין ארומות אשכולית לבנה, עשבוניות רעננה ופרחי בר.
סירה כרמי הגליל
ייננות: תסיסה בטמפרטורות מתונות, עם תוספת מעט מהשזרות, נוזל חופשי בלבד (Free Run) ויישון באלון צרפתי למשך 6 חודשים.
רשמי טעימה: ליין ארומות סירה אופייניות של סיגליות, לבנדר ופלפל שחור בליווי ניחוחות עץ אלון.
פטיט סירה כרמי הגליל
ייננות: הפרדה מהשזרות, תסיסה בטמפרטורות מתונות, נוזל חופשי בלבד (Free Run) ויישון באלון צרפתי למשך 6 חודשים.
רשמי טעימה: ליין ארומת פטיט סירה אופיינית של אוכמניות, שזיף, ותיבול ים תיכוני.
קברנה סוביניון כרמי הגליל
ייננות: הפרדה מהשזרות, תסיסה בטמפרטורות מתונות, נוזל חופשי בלבד (Free Run) ויישון באלון צרפתי למשך 8 חודשים.
רשמי טעימה: ליין ארומות של שזיף שחור, קסיס ועשבי תיבול ים תיכוניים, בליווי ניחוחות עץ אלון.
שרדונה כרמי הגליל
ייננות: סחיטה אינרטית עדינה, תסיסה בטמפרטורה נמוכה ויישון משולב של חביות אלון צרפתי גדולות ומיכלי נירוסטה למשך 8 חודשים על המשקעים (Sur Lie) להוספת מורכבות ועושר לצד רעננות וטוהר הפרי.
רשמי טעימה: : ליין ארומות פרי הדר ופירות גלעין המלווים בארומה עדינה של חביות עץ האלון בהן תסס והתיישן חלק מהיין.
מחיר מומלץ לצרכן, לכל יינות הסדרה – 65 ₪."
רשמיי האישיים:
ראשית, אני חייב לציין שכל היינות נגישים כבר עכשיו לשתייה, אבל חלקם, במיוחד האדומים, מציגים, כבר בראשית דרכם, את הבסיס הנדרש להשתבחות עם הזמן. חומציות בולטת, שתמשיך לשאת את הניחוחות והטעמים בשנים הבאות ועפיצות קלה, לא מעיקה, שתתרום את חלקה להתיישנות ראויה. מרבית היינות מציגים גם מרירות מאופקת בעומק החך, שתורמת לרעננות היין ומתווספת למאפיינים הקודמים שמקנים ליין כושר השתבחות עם הזמן.
הנושא עלה לדיון סביב השולחן… האם יש טעם ליישן יין שעולה רק 65 ₪, בעולם שבו מתיישנים קלאסיים נחשקים, יקרים פי 10 מיינות אלו ואף הרבה מעבר לכך? האם סדרת "כרמי הגליל" בכלל מתאימה לאספנים? יודעי דבר מספרים על הפתעות מרתקות של יינות ישראלים לא יקרים, מראשית המאה הנוכחית, שהתגלו במלוא עוצמתם ברבות הימים. גם באוסף הפרטי שלי גיליתי עם השנים, הפתעות מעניינות ולכן אני ממליץ: אהבתם מאד יין מסויים, שתו עכשיו שמרו בקבוק או שניים לשנים הבאות. כדאי לכם.
ו… תמיד חוזרת השאלה "את מי אהבת מכולם", אז לא אתחמק מתשובה. משני הלבנים אהבתי יותר את השרדונה. הסוביניון בלאן נחמד, מרענן, טעים, אבל לשרדונה יש יותר עומקו מורכבות. עם זאת, הוא חד וממוקד, נקי מאד, משלב פרי ומינרליות באיזון יפה עם החומציות ורמת האלכוהול ומשאיר סיומת ארוכה מענגת. זה הסגנון האהוב עלי. טעם אישי.
מבין האדומים, לטעמי המרלו מנצח, במיוחד בעוצמת הניחוחות והטעמים. נכון, זה מרלו ישראלי, וכך צריך לבחון אותו, אבל אינטואיטיבית, הראש מושך לבורדו ואני מזהה במרלו הזה ירקרקות בורדולזית אפיינית, עפיצות מלטפת, איזון למופת, כל מה שאני אוהב. יופי של יין. צעיר שמבטיח להתבגר בכבוד. כך גם הקברנה סוביניון, אבל לטעמי המרלו מנצח אותו הפעם. המפתיע מכולם, היה דוקא הפטיט סירה. טעים, מרענן, מציג מנעד רחב של ניחוחות וטעמים, חומציות יפה, מתיקות מאופקת לחלוטין וסיומת יבשה חדה. יין כלבבי.
לסיכום, תודה לבעלים המארחים, לני רקנאטי ואורי שקד, ליינן קובי ארביב, לסומלייה אפי קוץ, למנהלת השיווק דנה, ולכל הצוות הנפלא שלצידם ולאורנה בן חיים, שיזמה וארגנה את הביקור. המשיכו והצליחו. לחיים!