לוח מודעות יינות חדשים פרסם מודעה חדשה

לקראת חג הפסח, יקב סגל מציג שתי סדרות חדשות: סדרת "אשכולות שלמים" וסדרת "התססה פראית"

מאת רן בירון | 11/03/2019

בימים אלו, לקראת חג הפסח הקרב, יקב סגל מציג שתי סדרות חדשות: סדרת אשכולות שלמים וסדרת התססה פראית. במפגש שנערך השבוע, הציגו מנהלי ויינני היקב את הסדרות החדשות. להלן הפרטים, כפי שנמסרו ע"י היקב ולצידם הערותי וחוות דעתי על היינות.

סדרת אשכולות שלמים
הסדרה כוללת שני יינות חדשים – סירה ופינו נואר, בציר 2017. לדברי היינן הראשי, עידו לוינסון, התססת אשכולות שלמים היא "טכניקת עשייה עתיקת יומין. בסדרה זו שזרת האשכול לא מופרדת ממנו והענבים תוססים בשלמותם. טכניקה זו עדיין נפוצה אצל חלק מהיצרנים הקטנים והמסורתיים בבורגונדי ובעמק הרון הצפוני. הגרגרים התוססים בשלמותם נותנים ליין אופי אחר, שונה ומרתק."

סדרת "אשכולות שלמים" משלימה למעשה את השינוי בסדרות יקב סגל ומצטרפת ליינות שנעשים במינימום התערבות – יין הדגל סגל Unfiltered ('לא מסונן'), 'Petit UF', וסדרת 'Free run'- כולן סדרות של התערבות מינימלית המביאות ביטוי טבעי וטהור ככל הניתן לחומר הגלם המקומי, או במילים אחרות- יין פראי.

בתסיסה בסדרת 'אשכולות שלמים', מסביר עידו, "הגרגר נשמר שלם, ללא מעיכה, והיין שנוצר בתסיסה כמעט ולא סופח מהחרצן טאנינים ומרירות. הסיבה נעוצה בכך שהחרצן נותר מוגן תחת קליפת הענב, והוא לא בא במגע ממושך עם האלכוהול. כתוצאה מכך, יינות אשכולות שלמים הינם לרוב מעודנים ובעלי טאנינים רכים ועגולים. במקביל, מבחינה ארומטית יינות אלה הינם פרחונים, מתובלים ואלגנטיים."

הסירה 2017 מגיע מהרי יהודה, מכרם יחידני בעמק קטן בקרית ענבים. הכרם אינו מושקה והיבול הינו נמוך במיוחד באופן טבעי. הענבים נבצרו ידנית והוכנסו בשלמותם באמצעות מנוף הרמה למיכל תסיסה רחב. לאחר תסיסה של שבועיים עם השזרות וכאמור ללא כל הפרדה או מעיכה, נסחטו הענבים בעדינות והיין השלים את תסיסתו במיכל. היין התיישן לאחר מכן משך 15 חודשים בחביות צרפתיות מגילאים שונים וגדלים שונים, ובוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד. מחירו 110 ש"ח.

רשמיי:
מציג ארומה פרחונית נעימה, אשר מובילה לטעמי תבלינים ירוקים, שמגיעים כנראה מהשזרות, בליווי מתיקות מאופקת, אפיינית לזן, יחד עם מעט טעמי קפה ואגוזים.

הפינו נואר 2017 מגיע מהרי יהודה, מכרם יחידני בבית נקופה בגובה של כ 800 מטרים. הכרם גדל על אדמת גיר עם מרבצי סלע ועם מעט מאד אדמה. התוצאה היא כרם מרוסן ובעל יבול טבעי נמוך. הענבים נבצרו ידנית והוכנסו בשלמותם באמצעות מנוף הרמה למיכל תסיסה רחב. לאחר תסיסה של כשלושה שבועות עם השזרות וכאמור ללא כל הפרדה או מעיכה, נסחטו הענבים בעדינות והיין השלים את תסיסתו במיכל. היין התיישן לאחר מכן במשך 15 חודשים בחביות צרפתיות מגילאים שונים, ובוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד. מחירו 110 ש"ח.

רשמיי:
אהבתי מאד את הבשומת הפרחונית שמעלה היין. הוא לא מתיימר לחקות את גדולי בורגון, אך בהחלט מציג פינו נואר מקומי, בעל נוכחות נעימה, לא מכבידה על החך, בליווי תיבול מאופק וסיומת ארוכה מרעננת.

סדרת התססה פראית
הסדרה כוללת שני יינות חדשים – שרדונה וקברנה סוביניון. לדברי הייננים שהציגו את הסדרה, אלו "יינות העוברים תסיסה פראית על ידי שמרי בר פראיים המעניקים טעמים עשירים ועוצמתיים
סדרת 'התססה פראית' מביאה לקדמת הבמה טכניקת עשייה עתיקת יומין. בסדרה זו לא מוספים שמרים כלל, והתסיסה מתרחשת עם מינימום התערבות, באמצעות שמרי הבר הפראיים.
שמרי הבר נמצאים בכרם, על האשכול והקליפה, באוויר ובכל מקום למעשה. הם גם נמצאים ביקב מכיוון שאוכלוסיית השמרים תמצא גם במכלים, בחדר החביות ובכלל, בסביבת היקב. שימוש בשמרי הבר יוצר יינות מגוונים ומורכבים, כאלה שהמנעד הארומטי שלהם רחב וייחודי מכיוון שהם מותססים בידי שמרים רבים ושונים, ואלה יוצרים ארומות שונות במהלך התסיסה."

השרדונה 2018 מבוסס על ענבים מכרם שרדונה יחידני ברמת דלתון שבגליל העליון, בגובה של כ- 800 מטרים. הענבים גדלים שם על אדמת טרה רוסה על גיר. הכרם יושב במדרון הר מאוורר במיוחד. לדברי הייננים, "ענבי השרדונה גדלים תחת עלווה גדולה במיוחד, מוצללים ממגע עם שמש ישירה. המטרה היא להגן על ארומת השרדונה ולשמר את רעננות הפרי הייחודית לענבים הגדלים באקלים קריר ובגובה רב, כזו המספקת ניחוחות פירות הדר ופרחים לבנים. לאחר סחיטה עדינה תסס היין בחבית עם שמרי הבר אותם נשאו הענבים מהכרם, כלומר ללא תוספת שמרים כלל. היין התיישן כחצי שנה בחביות צרפתיות, על שמריו, וללא תסיסה מאלולקטית בכדי לשמר את החמיצות הטבעית שלו". מחירו 65 ש"ח.

רשמי:
לטעמי, שרדונה כהלכתו, מרענן, נעים לחך, מציג פרותיות מאופקת, משולבת במינרליות בולטת ותיבול אלגנטי הנישאות על חומציות טובה, באיזון מלא עם העץ ורמת האלכוהול.

הקברנה סוביניון 2017 מיוצר מענבי כרם בבית נקופה שבהרי ירושלים. זהו כרם גירני מאד, בעל אדמה עניה ומרסנת. הוא מאוורר במיוחד משום מיקומו: מעל כביש מספר אחד, על פרוזדור ירושלים בגובה של כ 800 מטרים, חשוף לרוחות ולבריזת הים התיכון. הענבים הותססו כאמור עם שמרי הבר אותם נשאו מהכרם, כלומר ללא תוספת שמרים כלל. היין תסס כשבועיים ואחר כך עברו הענבים סחיטה עדינה והיין המשיך להתיישנות במשך שנה בחביות צרפתיות. היין בוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד. מחירו 65 ₪.

רשמיי:
יין בעל נוכחות מלאה על פני החך, אך עם זאת, קל לשתייה, משלב פירותיות ותיבול מאופקים, חומציות באיזון מלא עם שאר מרכיבי היין וסיומת ארוכה מרעננת. אהבתי מאד.



מודעות אחרונות בנושא: