לוח מודעות אירוע יין פרסם מודעה חדשה

מסורת חגיגות הבורגון חוזרת לפרונטו בפעם השישית

מאת זאביק דרור | 25/03/2019

מסעדת השף pronto (פרונטו) ממשיכה את המסורת עם חגיגת שבוע יינות בורגון ותפריט מנות ספיישל שהורכב בהתאמה ליינות
בין התאריכים 1-5 באפריל מסעדת השף "פרונטו", בניצוחו של השף דיוויד פרנקל, תקיים בפעם השישית שבוע חגיגות של יינות בורגון, בשיתוף יבואני היין הדס עזר ותומר גל. במסגרת חגיגת הבורגון השנתית, יוגש אוסף יינות ייחודי מחבל בורגון, לצד תפריט ספיישלים שהורכב במיוחד על-ידי פרנקל כדי להשתלב באופן הרמוני עם היינות האיכותיים. יינות הבורגון היוקרתיים שיוגשו ב"פרונטו", שחלקם יוגשו בפעם הראשונה בישראל, ימזגו בכוסות ויוצעו במחירים נגישים של החל מ-42 ש"ח לכוס. בנוסף, יוצעו סבבי טעימות של שלושה סוגי יינות שונים שייתנו הזדמנות לטעום מיינות אשר אינם נפתחים לכוסות, במחיר של 139 ו- 159 ש"ח בהתאם ליינות.
יינות הבורגון ידועים כחפים מ"מניפולציות אנושיות" בתהליך הייצור שלהם ונותנים את הבמה המרכזית לטבע עצמו. סממן ההיכר שלהם הוא חומציותם הטבעית, והיא המאפשרת את הקלילות האופיינית לשתייתם, מה שהופך את החיבור בין יינות הבורגון הלבנים לטעמם של הדגים לטבעי.
השף דייויד פרנקל: "יינות הבורגון, המאופיינים בקלילות ורעננות, נותנים את הבמה המרכזית לאוכל ומלוות אותו באלגנטיות מחמיאה. לכן הפכנו את 'שבוע הבורגון' לחגיגה שנתית שהפכה למסורת ב'פרונטו', שבוע שלם שאנו מקדישים לחיבור המופלא בין היינות לבין הטעמים הייחודיים למסעדה, ומעניקים לקהל הסועדים לחוות את שילוב הטעמים עם יינות בורגון מיוחדים המוגשים לראשונה במסעדה בארץ".
בין יינות הבורגון המשתתפים בחגיגה:
 Chablis, grand cru “Clos des Hospices”, Christian Moreau 2015
 Meursault, “Saint-Christophe”, Domaine De Montille 2016
 Eti Gevrey-Chambertin, “Evocelles”, Domaine de la Vougeraie 2016
 Vosne-Romanée, Jean grivot 2015
בין מנות הספיישלים שיוגשו במהלך השבוע, בהתאמה ליינות הבורגון:
 טרין חלקי פנים (65 ש"ח)
 קרפצ'יו סבידה שמן קפיר, ליים וגזרים אורגניים (64 ש"ח)
 מח עגל וקרם טונה צ'ילי מותסס ולימון כבוש (82 ש"ח)
 דנבר קט מיושן 60 יום קרם אפונה ולפתות אוגניות (84 ש"ח)

pronto

הרצל 4, תל-אביב 03-5660915
www.pronto.co.il



מודעות אחרונות בנושא: