מקומו של היין הישראלי בתפריט: ענת ברק

מאת מערכת האתר | 07/05/2022

כמה יינות ישראלים פתוחים אצלך בתפריט למזיגה בכוסות?

100% הם יינות ישראלים. זו הפילוסופיה והמהות שלי כסומיליירית,  לקדם ולתת חשיפה לתעשיית היין הישראלי. במלון רות של רשת דן בצפת בימים אלו אנו בונים מרתף יין, אשר יציג באופן ספציפי רק יינות מהגליל והגולן.


האם הסועדים מתעניינים מאיפה מגיעים היינות?

כן! כחלק מהפילוסופיה של מחלקת היין במלון, יש דגש משמעותי והדרכות צוות, שמטרתם תמיד להציג ולספר כמה מילים על כל יין, תקף גם ליינות בכוסות וגם ליינות בבקבוקים, גם בחדר האוכל, וגם במרתף היין. בנוסף, גם במלון סופיה, וגם במלון רות, מתקיימות סדנאות יין לאורחי המלון, בחינם, ללא תשלום. במהלך הסדנה, מדברים על יין, טועמים יין, מדברים על ההיסטוריה של היין, על הזנים הקדומים, על גלגוליה השונים של תעשיית היין בארץ ישראל (תקופת המקרא/ מאה 19/ מהפכת האיכות) לומדים איך טועמים יין, ועל סגנונות היין השונים. כך שגם אם הלקוח לא חשב להתעניין מאיפה היין, הוא מקבל את זה, כחלק מהפילוסופיה והסטנדרט אותו אנו מקדמים.


ענת ברק – סומליירית וסגן מזון ומשקאות בבתי מלון של רשת דן בצפון, ביניהם מלון סופיה בטבריה ומלון רות בצפת.

                                                    ****

את הדיון על מקומו של היין הישראלי בתפריט נמשיך בפאנל שייערך בכנס אשכול הזהב בתאריך 13.6.

לפרטים והרשמה >> כנס אשכול הזהב 2022