מקומו של היין הישראלי בתפריט: רון ברונפמן
כמה יינות ישראלים פתוחים אצלך בתפריט למזיגה בכוסות?
אצלנו בתפריט פתוחים 6 יינות לבנים לכוסות (3 מהם ישראלים), 6 יינות אדומים לכוסות (3 מהם ישראלים), 2 רוזה (1 ישראלי), ומבעבע ישראלי בכוס… סה"כ 16 יינות בכוסות בתפריט.
האם חשוב לך שתפריט היין שלך יבטא אזורי יין שונים בארץ? והאם לדעתך אפשר בכלל לדבר על אזוריות בישראל?
בעייני חשוב מאוד לדבר על אזוריות ביינות הישראלים, ההתפתחות בידע ובעשייה בשנים האחרונות בענף משמעותית מאוד ובאה ליידי ביטוי באיכות היין ביג טיים!
היינות מקבלים המון אופי ונעשים במחשבה רבה ע"י הייננים והיינניות בארץ שמעוניינים למנף את תנאי האקלים הייחודיים של כל אזור ואת השוני הרב ביניהם (מההרריות בצפון ועד המדבר בדרום).
השיח בתחום השתנה וכבר לא מובל בעזרת השוואות וניסיונות לחיקוי של סגנונות יין שונים מהעולם, דווקא החיפוש אחר המייצג והייחודיות בעשייה המקומית הוא הנושא החם מהתחושה שלי.
ממקומי בתור מרכיב תפריט היין במסעדה שהאני מאמין שלה הוא בגלם מקומי וברעיון ה"farm to table", זה המעט שאני יכול לעשות על מנת לתת רוח גבית לכל שינוי התפיסה המקצועית לגבי ישראל כמדינת עולם חדש בענף היין. מתן במה להתפתחות העצומה שמובלת ע"י האנשים שעושים את מה שהם אוהבים ועושים את זה מדהים.
רון ברונפמן – מנהל תחום יין במסעדת קלארו.
****
את הדיון על מקומו של היין הישראלי בתפריט נמשיך בפאנל שייערך בכנס אשכול הזהב בתאריך 13.6.
לפרטים והרשמה >> כנס אשכול הזהב 2022