סוף בציר ביקב אסף

מאת דיויד סילברמן | 09/10/2020

בזמן שאחרוני היינות מסיימים את תסיסתם במכלים אורן קדם מיקב אסף מסכם את הבציר: "בסה"כ היה בציר נפלא. אמנם קשה, שונה, מלחיץ שהתרכז לטווח זמנים קצר, אבל היה מוצלח. בצרנו מגוון רחב של זנים – 60 טון מחלקות ברמת הגולן: קברנה סוביניון, קברנה פרנק, שירז, פינוטאז', פטיט ורדו, זינפנדל (לרוזה), סוביניון בלאן, שנין בלאן, פינו גרי ופרנץ קולומבר".

את התמונה צילמתי בתחילת השבוע – אורן מטפל בתסיסה בחבית של קברנה סוביניון המיועד ל'מואיסה' – יין הדגל של היקב שנבצר מכרם מואיסה בצפון רמת הגולן הנטוע בגובה 890 מ' על מצע בזלת ייחודית בשם מואיסה באזור בו ישב כפר סורי הקרוי באותו שם.