לוח מודעות כללי פרסם מודעה חדשה

סוף הבציר ביקב רקנאטי – הצלחה למרות האתגרים הרבים בגבול הצפון

מאת עומר הרפז, אורנה בן חיים יחסי ציבור ותקשורת | 06/11/2024

סוף הבציר ביקב רקנאטי

יקב רקנאטי מסכם עונת בציר מוצלחת מבחינת איכויות היבול ורמת התפעול
למרות האתגרים הרבים הנובעים ממיקומם של היקב ושל חלק מהכרמים על גבול הצפון

הבציר השנה ביקב רקנאטי החל ב-18 ביולי, עם קליטת ענבי סוביניון בלאן מהחלקות באזור ערד. הוא הסתיים ב-24 בספטמבר, עם קליטתם של ענבי קברנה סוביניון מכרם אודם.

מטבע הדברים, היה זה בציר מאתגר ואינטנסיבי מאד, בציר תחת אש, אשר התנקז לתקופה קצרה ומרובת קליטות של פרי, במטרה לקבל כל חלקה וכל פרי במועד האידיאלי עבורם, על אף המצב המתוח וימי הלחימה.

חלק מהאתגרים נבעו ממיקומם של חלק מהכרמים, על גבול סוריה ולבנון, שנפגעו מכניסתם של טנקים לשטחי הכרמים ומהנחיות הצבא לגבי כניסה לשטח. כמובן שמיקומו של היקב, 7.6 ק"מ מגבול לבנון, בתקופה מתוחה ואינטנסיבית, אילץ את צוות היקב לנהל מערך תפעולי מורכב, בהתאם לנסיבות שהשתנו מידי יום.

קובי ארביב, היינן הראשי של היקב: "בבציר זה נקלטו ביקב בסך הכל 1,740 טון פרי, 60% של פרי אדום ו-40% של פרי לבן. זהו יבול נמוך מהצפוי, אשר בא לידי ביטוי בעיקר במשקלי אשכול נמוכים, אך עם איכויות גבוהות מאוד, הן בלבנים והן באדומים, עם פרי עשיר ומרוכז אשר יבטיח לנו יינות איכותיים טעימים במיוחד, שידעו להתיישן נפלא גם בשנים הבאות.

80% מהפרי נבצר מהחלקות שלנו ברחבי הגליל והגולן, ביניהם סדרת כרמי הגליל החדשה, סדרת כרם אודם וחלקות איכות נוספות, אשר מהן ייצרנו גם את הספיישל רזרב.

10% מהפרי הגיע מאזור שפלת יהודה, שם נמצאים כרמי הקריניאן פרא, קריניאן גפנים צעירות וכמובן השנין בלאן – גפנים בוגרות.

10% נוספים נבצרו מחלקות היקב בדרום הארץ שם אנו מגדלים רק זנים לבנים – סוביניון בלאן וקולומבר אשר מהם אנו מפיקים את היינות הצעירים והרעננים שלנו ביניהם יסמין ויונתן לבן".

צילומים: אנצ'ו גוש



מודעות אחרונות בנושא: