סלק של תחילת העונה

מאת אורי חץ | 25/05/2011

סלק של תחילת העונה, מגדל – חווה אורגנית מעלה יוסף, כרכום. בושל שלם במים כשעה. נטעמו שלשה סלקים עם תוצאות עקביות.

ריח סלק חזק, מתקלף ביד בקלות וחושף גוף סגול עמוק בעל מרקם חלק ומראה נוצץ המזכיר עור של דולפין או אולי כלב ים. המישוש עצמו כבר מרמז על איזשהי דואליות חזקה של רך/מוצק ענוג/עז מתוק/מר. נפרס בקלות אך שומר על צורתו בעקשנות. לאחר חיתוך מתגלים מעגלים קונצנטריים יפהפיים האופייניים לסלק. בפה המרקם מוצק ודחוס אך עם זאת שביר ונכנע לשן ללא מאבק. מרקם מופלא הגורם להרהורים, אולי שילוב של אגוז מקדמיה, מחק שטדלר ושקדי עגל? הטעם מתוק באופן כמעט מוגזם והסיומת ארוכה ואדמתית. הקונטרפונקט המסעיר בין המרקם המסתורי, המתיקות הגדולה והעסיס האדמתי ממש מצמרר. יקר מאוד אך עם זאת תמורה מצוינת לכסף. 98.

לפני שנתיים התאכסנתי בפונדק מדהים בדרום מערב אוסטריה. בכניסה, על לוח גדול, היה כתוב בגיר את מקור כל אחד ואחד מחומרי הגלם הטריים (תוצרת – Produce) המשמשים אותם במטבח. לדוגמא – תפו"א – הנס קרטופל, אינסברוק; בייקון – אינגה שווינשטייגר, זולדן. אגסים – חוות דניאל, טירול.

ואסכם בשני משפטים:

הלוואי וביקורת תוצרת  הייתה זוכה לחצי מתשומת הלב לה זוכה ביקורת יין.

הלוואי וביקורת יין הייתה זוכה לחצי מתשומת הלב לה זוכה ביקורת יין.