לוח מודעות יינות חדשים פרסם מודעה חדשה

סנדרו 2016 של יקב אלכסנדר – חמישה זנים ביין אחד, תוצאה מרשימה!

מאת רן בירון | 18/09/2019

יקב אלכסנדר, אינו חדש במחוזותינו. פגשתי את בעל היקב והיינן, יורם שלום, כבר בשלהי שנות התשעים של המאה הקודמת, בצעדיו הראשונים, במרפסת ביתו הישן בנחלתו במושב בית יצחק.
מה שנראה אז כהתחלה של יקב, היה מחסן קטן, ליד הבית, כמה מיכלים קטנים, דימיג'אנים וחביות. טעמנו יחד כמה מיצירותיו הראשונות והתרשמתי שהבחור עושה משהו טוב, אבל הייתי מאד ספקן לגבי תכניותיו לטווח הארוך. הוא דיבר על מרתף חביות גדול, שמעליו מרכז מבקרים מפואר, תכניות של מפגשי חוויות יין והדרכה, מסעדת גורמה, ועוד ועוד.

לאורך השנים היו ביחסי עם יורם שלום עליות ומורדות. בשנים הראשונות, מיהרתי לרכוש מספר בקבוקים מכל יין חדש שהוא הפיק, ביקרתי ביקב פעמים רבות והערכתי מאד את יכולותיו. בשלב מאוחר יותר, יורם לא כל כך אהב ביקורת שלי על יין הדגל שלו, אלכסנדר הגדול, אני לא זוכר מאיזה בציר, שהתבגר בחביות כארבע שנים ולטעמי לא עמד באיכויות שיורם הבטיח. גם ביקורת על מחירם הגבוה, שוב, לטעמי ולדעתי, של יינות הסדרה הזאת בחנות ללא מכס בנתב"ג, לא שימחה במיוחד את יורם שלום.

אבל, יין חוצה גבולות, המשכתי לעקוב, להפגש ולטעום בתערוכות, להעריך את איכות הבצירים שבאו בהמשך לאותו בציר בעייתי (לדעתי…) ובמיוחד שמחתי להווכח, בביקורים האחרונים ביקב, בשנים האחרונות, כי חזון מרכז המבקרים, שנראה די תמוה במרפסת, ליד היקב / מחסן לפני עשרים שנה, אכן מומש במלואו. לצד היקב, מעל מרתף החביות המרשים, ממוקם מרכז אירוח, חדר טעימות מעוצב וחדרי סדנאות, חנות יין קטנה, בר יין הצופה על המטעים והכרם שמסביב ורחבה מקורה בחלקה בה מתקיימים אירועים גדולים וקטנים.

יורם שלום אוהב לחזור ולספר על אביו אלכסנדר שלום, ממנו קיבל את ההשראה והאהבה ליין. היקב ממשיך מסורת בת מאה ועשרים שנים של עשיית יין, שהחלה באיטליה ובתוניסיה, שם ייצרו סבו ואביו של יורם שלום יין ביתי. הסיפור המשפחתי של יקב אלכסנדר בא לידי ביטוי גם בעיצוב הייחודי של תוויות בקבוקי היינות, המשלב הדפסי תכשיטים אותנטיים מרהיבים של משפחת שלום שעברו מדור לדור בתוניסיה ופניו של האב אלכסנדר על לוגו היקב הנשקף מכל בקבוק.

את יינותיו מפיק יורם שלום מכ 70 דונם כרמים בגליל העליון, הממוקמים במיקרו אקלים אידיאלי לגידול ענבי יין, עם כורמים מנוסים. היקב מייצר כ-60 אלף בקבוקים בשנה, 70% מהם מיועדים לייצוא.

רשמי טעימה:

לאחרונה הרשים אותי מאד ה "סנדרו 2016" מסדרת הורים, יין אשר מבוסס על חמישה זני ענבים מכרמים בכפר שמאי בגליל העליון: 60% קברנה סוביניון, 20% שיראז, 10% פטי וורדו, 5% סוביניון בלאן ו 5% קברנה פרנק. אופי הגידול מבוסס על יבול ענבים נמוך ומשטר מים קפדני, אשר תורמים לאיכות התירוש ממנו מתחיל תהליך ייצור היין. לאחר התסיסה התיישן היין בחביות עץ אלון, מהן 60% צרפתיות ו 40% אמריקאיות, במשך 15 חודשים. התוצאה: יין אדום כהה, אטום לחלוטין, אשר מעלה ניחוחות וטעמים של פרי בשל, נישא על חומציות מרעננת, בגוף למעלה מבינוני, אשר יוצר נוכחות מענגת על פני החך וסיומת ארוכה. יין כלבבי, אשר ילווה בהנאה רבה מאכלי בשר עתירי שומן, דגי ים לבנים וגבינות שמנות. מחירו 100 ש"ח.

צילומים: רן בירון



מודעות אחרונות בנושא: