שירה צידון, מלון נורמן

מאת גלי וולוצקי | 01/11/2017

שירה צידון, אחראית תחום היין של מלון נורמן בתל אביב, מטפלת בתפריטי היין של שתי מסעדות המלון – נורמן בראסרי בקומת הכניסה, מסעדה ים תיכונית בהשראה צרפתית-איטלקית שמוביל השף ברק אהרוני, ומסעדת דיינינגס בקומת הגג, מסעדה יפנית מהודרת המשמשת כסניף הישראלי של מסעדת האם הלונדונית. בנוסף, היא אחראית על תפריט היין של הלייבררי בר של המלון.


שירה צידון, מלון נורמן ת"א (צילום: דיוויד לופטוס)

“בשל האופי השונה של המסעדות הן דורשות דגשים שונים. לשתיהן מגיע קהל בינלאומי, אבל בדיינינגס, בגלל המיצוב של המסעדה כפיין דיינינג ברמה מאוד גבוהה הקהל בא עם ציפיה לחוויה מיוחדת. תפריט היין של הדיינינגס מתמקד בהיצע גדול מאוד של סאקה, כולל מותגים שאנחנו מביאים במיוחד, יינות בורגון ושמפניות, עם דגש על יינות לבנים היי-אנד.
המסעדה למטה מוגדרת כבראסרי ובה יש יותר חופש פעולה מבחינת הסגנונות. התפריט שיצר אהרוני מגוון מאוד וכולל גם מנות פרובנסאליות קלאסיות וגם מנות בעלות אופי ישראלי-ים תיכוני. הוא עובד על מנעד סגנונות וטעמים רחב, ולכן גם תפריט היין במסעדה מספק מבחר של סגנונות- כל גווני היינות האדומים, מהקלילים ביותר ועד ליינות איטלקיים בשלים ועצומי מימדים."

ההמלצות של שירה:

מסעדת נורמן בראסרי:

מונטפולצ'יאנו ד'אברוצו, פרנצ'סקו צ'ירלי 2014
"יין שמגיע מאברוצ'ו במרכז איטליה. היקב עובד בשיטות של חקלאות אורגנית וביודינמית ונותן לזן לדבר. הזן הזה שנחשב פשוט יחסית נהדר כשעובדים איתו נכון, והיין הזה הוא דוגמא מצויינת לעבודה כזאת. זהו אדום סתווי יחסית, טיפה מתובל, בלי עץ בכלל, הוא לא מנסה להכביד או להרשים עם הרבה מייק אפ, יין נהדר בלי חשיבות עצמית גבוה ."
מחיר לבקבוק: 140 שקל. מחיר לכוס: 32 שקל.

מומלץ עם: עוף צלוי עם לימונים כבושים, רוזמרין וזיתי קלמטה.
"כמו היין, גם המנה הזו עשויה מחומר גלם פשוט יחסית, שאם אתה לא מנסה להפוך אותו למשהו אחר יוצא פשוט נפלא. התיבול כאן עדין והרוזמרין ביחד עם החריכה של הבשר מלווים את היין באופן מושלם."

מסעדת דיינינגס:

שנין בלאן, כרם שבו 2013
"כרם שבו עשה פה משהו ענק, גם מבחינת הסגנון של היקב שעושה יינות בסגנון שהיה פחות מקובל בארץ וגם מבחינת ההצלחה שלו להכנס לתודעה הישראלית – אנשים, גם לא כאלה מהברנז'ה, נכנסים למסעדה ומבקשים את היין שלו. היין הזה הוא הילד החדש בשכונה, והוא קצת שונה. הוא עבר תסיסה ארוכה יחסית למה שנהוג בלבנים בארץ, הוא יבש מאוד, קצת יותר מורכב ועם חמיצות יפה. יש בו משהו מינרלי, שזה משהו שקשה למצוא ביינות לבנים ישראלים. מעט עץ, ואופי מאוד נקי, הפשיטו את היין ונתנו לענבים לדבר."
מחיר לבקבוק: 190 שקל. מחיר לכוס: 47 שקל.

מומלץ עם: ניגירי מוריוואסה
"צלחת של מבחר ניגירי עם סוגי טופינג שונים – מפרוסות ילוטייל ועד צלופח עם כבד אווז, ולכל אחד יש את התיבול המתאים לו – זו יכולה להיות מריחה של ווסאבי, מלח סאקורה או נגיעת לימון. כל אלו ניואנסים מאוד קלים ועדינים, ולכן השנין בלאן של שבו מתאים למנה הזו באופן מושלם: שלוק בין ביס לביס יאפס את החיך ויכין אותו לטעם הבא."

ת.ז.

גיל: 26

ברזומה: היתה הסומליירית של מסעדת מול ים בחודשיה האחרונים. לאחר מכן עברה סטאז' במסעדת 'ראג'יס א ז'אק מרקון' המעוטרת שלושה כוכבי מישלן בצרפת.

חוץ מיין: קראגנמור, בלי קרח.