לוח מודעות אירוע יין פרסם מודעה חדשה

שנתיים למיזם THE JUDEAN HILLS QUARTET

מאת רן בירון | 12/12/2018

מאז ומתמיד, יינות ישראל מוכרים בעולם כיינות כשרים ומוצאים את מקומם בחנויות בחו"ל על המדף המיועד להצגתם ככאלו, מדף צדדי בדרך כלל, רחוק ממדפי היינות העיליים. יש אומרים בציניות, "במרתף בדרך לשרותים…". נסיונות של יקבים גדולים ליצא יינות איכותיים מסדרות מיוחדות שיועדו לכך, לא הניבו פריצת דרך, ועדיין בד"כ מצאו את מקומם על מדף הכשרים.

בדצמבר 2016, הושק לראשונה המותג "The Judean Hills Quartet"' כיצירתם של ארבעה יקבים מחבל יהודה, שהחליטו לקרוא תיגר על המדף "הידוע לשמצה" ולהציג בעולם את אזור יינותיהם כאזור ייחודי, בעל ערך יינני שאינו נופל מאזורי יין חשובים אחרים בעולם. מראשית דרכו, המיזם לא יצא כנגד הכשרות. יתרה מזאת, שלושה מבין הארבעה מייצרים יינות אשר נושאים תגי כשרות, אבל הם רוצים שיינותיהם יוצגו לאו דווקא משום שהם כשרים, אלא משום שהם טובים וראויים לכבוד המגיע להם מכל הסיבות האחרות אשר לפיהן מעריכים יינות בעולם.

הארבעה שחברו למיזם, יקב קסטל, בראשות אלי בן זקן, יקב פלם, בראשות האחים גלעד וגולן פלם, יקב ספרה, בראשות סימה ודורון רב הון ויקב צרעה בראשות היינן ערן פיק והכורם דור ג'יימס. בשקט, בצנעה, ללא הרבה סיפורי רקע, והחשוב מכל, ללא קבלת תמיכה כלשהי מגוף ציבורי, ממשלתי, או אזורי. מימון המיזם הוא פרטי שלהם לחלוטין.

השבוע, במהלך מפגש שארח יקב פלם, לרגל סיום השנה השנייה לפרוייקט, הערתי כי בסופו של דבר המיזם כרוך בעלויות רבות ושאלתי כיצד הם מתכננים למנף את פעילותם בעולם להגדלת מכירותיהם. אלי בן זקן השיב בפשטות: "כולנו מוכרים את היינות שלנו. אין לנו בעיה. מטרת המיזם היא להציג את עצמנו ולקבל הכרה כאזור יין. נכון, זה אזור בישראל, אבל אנחנו ראשית כל מציגים את חבל יהודה כאזור יין ייחודי. התרומה לישראל כארץ יין תבוא, אנחנו מקווים, כתוצאה מפעילותנו".

גלעד פלם, בדבריו, הסביר כי כל יקב הוא עצמאי לחלוטין. לכל יקב, היינות שלו, הסגנון שלו, מערכת שיווק שלו וכך זה יימשך. הם לא הקימו את המיזם כדי לייצא במשותף את יינותיהם. כוונתם מראשית הדרך, לבנות את "חבל יינות יהודה" ולהביא את סיפור הרי יהודה לעולם. הם חברו לכך יחד מתוך הכרה שכל אחד לחוד לא יכול לבנות הכרה כזאת. ערן פיק הוסיף כי הם רוצים לראות את היינות שלהם על מדף שישא את השם "הרי יהודה", ולא על מדף היינות הכשרים. ייתכן שנותני הכשרות לא ישמחו לקרוא הצהרה כזאת מפי מנכ"ל ויינן יקב צרעה (הכשר) אבל ההצהרה הזאת מבטאת בדיוק את כוונת הרביעייה. ו… כל הארבעה, כולנו יודעים, נמצאים בליגה העליונה ביותר של יקבי ישראל וכולנו רוצים שכך יכירו אותם בעולם, ללא כקשר להיותם כשרים.

במהלך השנתיים שחלפו, נפגשה הרביעייה עם מבקרי יין חשובים, עיתונאי יין מהשורה הראשונה בעולם ועם מובילי דעת נוספים בתחום היין העולמי. המפגש הראשון היה בלונדון, לאחר מכן בטוקיו, לאחרונה שוב בלונדון ועוד זרועם נטוייה. תוצאות ראשונות של המיזם כבר נראות לעין, אך עדיין עבודה רבה בפניהם. מבין התוצאות המיידיות היה ביקורה בארץ, של מבקרת היין רבת ההשפעה, ג'נסיס רובינסון, בעקבות השתתפותה במפגש עם הרביעייה בלונדון ב 2017. אנשי יין חשובים העתירו שבחים וגילו סקרנות והתעניינות לאור מה שהציגו בפניהם קסטל, פלם, צרעה וספרה מחבל יהודה שבארץ הקודש.

במהלך המפגש טעמנו את היינות שהטעימה הרביעייה את האורחים במפגש האחרון שנערך בלונדון עם עורכי ומבקרי היין של המגזין "דקנטר" ב 3.11.18 ועל כך יבוא סיפור נפרד בפייסבוק. בנוסף לכך, לסיכום המפגש, הוכיחו לנו ארבעת היקבים שהיינות שלהם גם יודעים להתיישן בכבוד. טעמנו יינות אדומים של קסטל, פלם וצרעה מבציר 2006 ויין לבן של הצעיר בחבורה, יקב ספרה, מבציר 2015. צילומים של כל אלו יועלו בהמשך.
לא נותר לי אלא לאחל לרביעייה הצלחה מירבית בהמשך הדרך. אני מטייל די הרבה באזורי יין בעולם ולא פוסח על חנויות היין המובילות בפריז, לונדון, ניו יורק ועוד… מקווה לראות בקרוב את המדף שכולנו מייחלים לו. לחיים!



מודעות אחרונות בנושא: